Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

FOTOGALERIE: Rybáři se pustili do výlovu Podhradského rybníka

Mlha a nevlídné počasí provázely dnes dopoledne výlov Podhradského rybníka v Plumlově na Prostějovsku. I tak se na práci rybářů přišly podívat stovky lidí. Na prodej byli tradičně kapři, amuři, candáti nebo štiky.

FOTOGALERIE: Výlov Podhradského rybníka

Čtvrtek, 28. října 2021, 11:47

Výlov Podhradského rybníka
Výlov Podhradského rybníka

"Loni nás vyhnala velká voda, takže jsme všechny ryby nedolovili. Letos očekáváme sto metráků kapra a několik metráků dravých ryb. Nejdříve jsme museli rybník vypustit, to začalo zhruba před čtrnácti dny. Přes noc na jsme pak stáhli vodu k lovišti, kde se koncentrovaly ryby, a pomocí zátahové sítě jsme je vylovili. V kádích je roztřídíme. Hned po výlovu budeme rybník opět napouštět. Jak dlouho to bude trvat, záleží na přítoku, očekáváme tak čtrnáct dní až měsíc," popsal Ivo Krechler z Povodí Moravy.

Mluvčí Povodí Petr Chmelař dodal, že v roce 2019 rybáři z Podhradského rybníka vylovili 8600 kilogramů kapra, 350 kilogramů candáta a 120 kipogramů štiky.

Neznámý pachatel vypustil část chovného rybníka. Majitel přišel o 300 kg pstruhů

O přibližně 300 kilogramů ryb přišel majitel chovného rybníka na Šumpersku. V noci z pondělí 7. prosince na úterý 8. prosince mu někdo část rybníka vypustil a pstruhy duhové vylovil. Poškozenému majiteli tím způsobil předběžně vyčíslenou škodu...

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šverdík

Štítky výlov, Podhradský rybník, Povodí Moravy, Plumlov, rybník, kapr, ryby, okres Prostějov, Povodí Moravy (státní podnik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Rybáři se pustili do výlovu Podhradského rybníka  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.