Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Prostějovem se někteří šílenci řítili rychlostí až 120 kilometrů. Ve městě je již druhý radar

Několik desítek řidičů, kteří překročili povolenou rychlost, zachytí každý den radar na frekventované brněnské výpadovce v Prostějově. Na záznamu jsou ovšem i řidiči, kteří ve městě jeli přes sto dvacet kilometrů v hodině. Dnes v Prostějově začal fungovat již druhý radar.

První radar na měření rychlosti aut nechala prostějovská radnice umístit v Brněnské ulici na začátku října.

"Za první měsíc jsme měli asi tisícovku přestupků překročení povolené rychlosti. Několik hříšníků, spíše to bylo v noci, jelo i přes 120 kilometrů v hodině. Máme i případy, kdy rychlostí 75 kilometrů jely ve městě kamiony," popsal ředitel Městské policie Prostějov Libor Šebestík.

V listopadu se situace mírně uklidnila, protože informace o ostrém měření se rychle rozkřikla. Radar nyní každý den zaznamená několik desítek přestupků. 

"První měsíc bylo přestupků hodně, teď už je trochu pokles. Brněnská je hodně vytížená ulice, doprava se tam nyní zlidnila. Je to vidět, radar se osvědčil," je přesvědčen Šebestík.

Na Červenohorském sedle někdo jezdí i přes dvě stě za hodinu, říká koordinátor BESIPu Charouz

Oblast Červenohorského sedla detailně zná Miroslav Charouz z organizace BESIP. Krajský koordinátor oddělení pro bezpečnost na silnicích vítá záměr instalovat úsekové měření na cestě vyhledávané motorkáři a dalšími příznivci rychlé jízdy. „Čím...

Ode dneška je radar i v Dolní

Od dneška měří rychlost aut v Prostějově také druhý radar v Dolní ulici. Zatím je ve zkušebním provozu, ale plně funkční. "Do budoucna se plánuje ještě radar v Olomoucké ulici. Měl by být v provozu už letos. Uvažuje se také o úsekovém měření na Vápenici, ale to bude trvat déle," dodal šéf strážníků.

Každý záznam o překročení rychlosti městská policie vyhodnocuje, zda je technicky a administrativně v pořádku, a fotografii s oznámením posílá správnímu orgánu. Pokud není překročení povolené rychlosti velké, pokuta je okolo tisíce korun. Při větším překročení hrozí podstatně vyšší částka, trestné body a zákaz řízení.  

"V těch lehčích případech řidič dostane výzvu, a pokud souhlasí, zaplatí pokutu a je bez bodu. Pokud vím, tak většina řidičů na to přistoupí," uvedl Šebestík.

Řidiči pozor! Prostějov chce od léta spustit měření rychlosti v ulicích

Prostějovská radnice chce zkrotit řidiče, kteří jezdí příliš rychle a ohrožují chodce. Od léta začnou měřit rychlost aut na několika vybraných místech radary. Město kvůli tomu přijme dalšího strážníka. V minulosti už Prostějov rychlost měřil,...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB David Havel

Štítky radary, rychlost, měření, pokuty, městská policie, Prostějov, radar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovem se někteří šílenci řítili rychlostí až 120 kilometrů. Ve městě je již druhý radar  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.