Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Výbuch baterie v elektru: hasičům pomohla blesková reakce pracovníků obchodu

Dvě jednotky hasičů vyrazily v sobotu dopoledne do Němčic na Hané zajistit kontrolu po explozi a následném požáru elektrobaterie v prodejně elektra. Pracovníkům se podařilo požár částečně uhasit a nedošlo tak k jeho rozšíření. Pohotovou reakcí uchránili zaměstnanci zboží v řádech milionů korun.

Krátce před desátou hodinou přijalo operační středisko informaci o výbuchu, požáru a jeho částečném uhašení v prodejně elektra v Němčicích na Hané. Na místo ihned dorazila jednotka dobrovolných hasičů z Němčic na Hané a profesionálové ze stanice Kojetín.

„Včasnou reakcí zaměstnanců tak došlo k uchránění hodnot v řádu milionů korun, vlastníci v tuto chvíli odhadují škodu v řádu desetitisíců,“ sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Hasiči elektrobaterii vynesli mimo objekt a za využití přetlakové ventilace celou prodejnu odvětrali.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky požár, exploze, Prostějovsko, hasiči, Němčice nad Hanou, Haná, Kojetín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Baluchová

Jelikož s majitelkou nikdo z redakce nemluvil (ani o vyčíslených škodách), tak zde je její vyjádření: Vážení spoluobčané,

jelikož se v některých médiích a na facebooku šíří různé informace, ráda bych vás informovala o celé události. V sobotu 28.5.2022 došlo na naší prodejně ELEKTRO-Jana k samovznícení použité knoflíkové baterie, kterou donesl na prodejnu zákazník. Tato baterie mohla být poškozená, následně se samovznítila a vznikl požár menšího rozsahu. Duchapřítomností a rychlou reakcí prodavačky a hasičů byl požár uhašen. Bohužel nám bude nějakou dobu trvat odstranění následků. Ráda bych upozornila na manipulaci s použitými bateriemi. Tato událost se může stát na kterémkoliv sběrném místě i při skladování baterií v domácnostech. Děkuji za pochopení a trpělivost.

Jana Baluchová, jednatelka ELEKTRO-Jana s.r.o.

Pondělí, 30. května 2022, 11:07Odpovědět

Tonda Kyselák

Mě by zajímalo odkud si autor vzal že jsme Němčice na Hané

Neděle, 29. května 2022, 19:02Odpovědět

Výbuch baterie v elektru: hasičům pomohla blesková reakce pracovníků obchodu  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.