Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Na apríla někdo myslivcům zapálil na Prostějovsku posed. Škoda je pětadvacet tisíc korun

Na louce poblíž Slatinic na Prostějovsku někdo na apríla večer zapálil mobilní posed, který zde měli myslivci. Škoda je přes pětadvacet tisíc korun, zraněn nebyl nikdo. Myslivci nyní hledají svědky, zda v okolí místa neviděli podezřelé lidi nebo automobily.

KOMENTÁŘ: Myslivec zastřelil psa nedaleko cyklostezky. Nejvyšší čas vrahy v zelených kamizolách omezit

Už jí nebylo pomoci a ten pocit bezmoci nepřeji nikomu. Neuměla se nadechnout, všude se rozlévala krev, tak strašně moc krve. Byla jsem s ní do posledního dechu, hrozně se trápila. Střelil jí špatně… Přála jsem si, aby každý její nádech byl...

Posed začal hořet v sobotou po osmé hodině večer. "Neznámý pachatel v katastru obce Slatinice v lokalitě zvané Na Měřičkách podpálil myslivcům pojízdný posed, takzvanou kazatelnu. Mysliveckému sdružení, které bylo jeho vlastníkem, způsobil škodu předběžně odhadnutou na 25 tisíc korun," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Kriminalisté celé místo prohledali a případ začali vyšetřovat pro trestný čin poškození cizí věci, za který hrozí až rok za mřížemi.

Myslivci již na sociálních sítích vyzvali případné svědky, aby se přihlásili. 

"Chtěl bych touto formou požádat o pomoc při pátrání po dosud neznámém žháři, který nám 1. 4. 2023 v čase asi od 20 hodin v Čelechovicích na Hané zapálil myslivecké zařízení, kazatelnu, které bylo umístěno na louce v blízkosti Vápenic mezi obcemi Kaple a Slatinky," vyzval Michal Mrázek.

Myslivci prosím svědky, zda si například při procházce poblíž lokality nevšimli nějakého auta, které se pohybovalo po polních cestách, nebo podezřelých osob. "Informace můžete napsat na email mshana@seznam.cz. Vše je šetřeno i ze strany policie. Děkujeme za pomoc," dodal Mrázek.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR, FB Michal Mrázek

Štítky posed, požár, žhář, policie, myslivost, okres Prostějov, Slatinice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na apríla někdo myslivcům zapálil na Prostějovsku posed. Škoda je pětadvacet tisíc korun  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.