Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Katana versus mačeta. V centru Prostějova se do sebe málem pustili dva ozbrojení muži

Nebezpečnou situaci řešili policisté a strážníci poblíž Národního domu v Prostějově, kde došlo k incidentu dvou mužů ve věku 50 a 54 let. Vzájemné neshody vrcholily až do stavu, kdy proti sobě stáli aktéři s napřaženými zbraněmi – mačetou, teleskopickým obuškem a také japonským mečem typu katana.

K vyhrocené situaci mezi dvěma muži došlo podle policejní mluvčí Miluše Zajícové na začátku července v centru Prostějova. Čtyřiapadesátiletý muž přijel autem na náměstí E. Husserla, kde zastavil a zůstal sedět ve vozidle. „Měl stažené okénko, ke kterému přistoupil druhý zmíněný muž. Jejich hovor se vyhrotil a došlo ke konfliktu, který vyústil v napadení řidiče několika ranami pěstí do obličeje. Muž ve vozidle nastartoval a odjel na Hlaváčkovo náměstí, kde zaparkoval,“ popsala počátek roztržky policistka.

Po zahrádkářské osadě v Přerově chodil agresivní muž se sekerou. Policisté ho při zákroku postřelili

Dnes odpoledne museli vyjíždět policisté k agresivnímu muži, který se pohyboval po zahrádkářské osadě na okraji Přerova. Při zásahu napadl muž se sekerou i policii, ti tak museli použít služební zbraň a pachatele střelili do nohy. Muž skončil v...

Agresor odešel mezitím do zastavárny a požádal obsluhu o nějaký předmět, kterým by se mohl bránit. Z prodejny tak odešel s mačetou v ruce a po chvíli se k místu blížil předtím napadený muž, který s autem zaparkoval opodál. Také on už byl ozbrojený a v jedné ruce držel teleskopický obušek a ve druhé meč katana. „Vzájemně šli, v bojovém postavení, proti sobě se zbraněmi zvednutými nad rameny a pohyby rukou naznačovali útok na protivníka. Ke vzájemnému napadení a kontaktu ale naštěstí nedošlo. Oba zareagovali na výzvy mužů zákona, aby od svého protiprávního jednání upustili,“ uvedla mluvčí Zajícová. Agresivní jednání v centru města podle ní vidělo nejméně osm svědků.

Mluvčí doplnila, že muži zřejmě skončí před soudem, oběma bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu výtržnictví a hrozí jim až dvouletý trest odnětí svobody. „Starší z podezřelých se dopustil takového jednání opakovaně, protože v letošním roce byl již za uvedený trestný čin odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody,“ upozornila policistka.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, výtržnictví, napadení, agresor, násilí, Prostějov, mačeta, katana, obušek, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Katana versus mačeta. V centru Prostějova se do sebe málem pustili dva ozbrojení muži  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.