Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Policisté obvinili seniora z Prostějovska z vraždy. Usmrtil svou o tři roky mladší ženu

Kriminalisté obvinili z vraždy šestasedmdesátiletého muže z Prostějova. Podle policie v polovině června zavraždil svou o tři roky mladší ženu, důvodem byly prý manželské neshody. Řekla to krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Policisté zadrželi podezřelého vzápětí, obvinit ho dříve nemohli kvůli jeho zdravotnímu stavu. Po vraždě se totiž pokusil o sebevraždu a skončil v nemocnici.

„Muž je podezřelý z toho, že 18. června tohoto roku v jednom z bytů v Prostějově fyzicky s nožem v ruce napadl svou o tři roky mladší manželku a ta na následky těžkého poranění zemřela. Muž se následně pokusil spáchat sebevraždu ... Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že vraždou vyvrcholily déletrvající manželské neshody," uvedla policejní mluvčí. Muž se podle policie doznal. Je stíhán vazebně, dodala mluvčí. Hrozí mu deset až 18 let vězení.

V Olomouckém kraji jde letos o čtvrtý případ vraždy či pokusu o ni. V únoru byl v Přerově zavražděn devětapadesátiletý muž. Podezřelého osmnáctiletého mladíka dopadli vzápětí a obvinili z vraždy. Další případ se odehrál v březnu na Jesenicku, kde našli policisté po požáru v rodinném domě tělo dvaašedesátiletého muže. Obvinili kvůli tomu šestatřicetiletého muže, podle nich založil požár úmyslně. Pokus vraždy vyšetřovali policisté naposledy v květnu, kdy pětačtyřicetiletá žena pobodala v jednom z přerovských bytů svého dvaašedesátiletého spolubydlícího.

Loni se v Olomouckém kraji stalo šest vražd a kriminalistům se podařilo všechny objasnit. Předloni to bylo deset vražd, jedna objasnit zbývá. Jde o případ z dubna 2015, čtyřiasedmdesátiletý muž byl nalezen zavražděný v bytě ve Werichově ulici v olomoucké části Nové Sady. Celostátně hledaný muž se sice policistům sám přihlásil, vzápětí však byl propuštěn. Obvinění v případu dosud nepadlo.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vražda, okres Prostějov, Jitka Dolejší, Prostějov, Olomoucký kraj, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté obvinili seniora z Prostějovska z vraždy. Usmrtil svou o tři roky mladší ženu  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.