Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Řidička údajně upadla do mikrospánku, jela půl kilometru mimo silnici

K dopravní nehodě došlo v pondělí pravděpodobně vlivem mikrospánku řidičky. Vyjela ze silnice a půl kilometru pokračovala mimo ni, souběžně s železnicí. Mezitím narazila do železničního betonového kilometrovníku, zničila dva směrové sloupky a dopravní značku.

K havárii osobního automobilu značky Renault došlo v ranních hodinách na silniční komunikaci mezi městy Prostějov a Kostelec na Hané. „Nedaleko křižovatky s komunikacemi k obcím Smržice a Mostkovice měl dle slov devětačtyřicetileté řidičky zřejmě vlivem jejího mikrospánku automobil na rovném úseku vyjet vpravo mimo komunikaci. Vozidlo poté pokračovalo v jízdě v prostoru mezi silnicí a souběžnou železnicí. Po asi 500 metrech řidička s vozidlem vyjela zpět na vozovku, kterou však pouze napříč přejela a vyjela vlevo mimo, kde zastavila,“ oznámil policejní mluvčí František Kořínek.

Řidička byla převezena do prostějovské nemocnice s lehkým zraněním. „Během jízdy mimo komunikaci došlo k poškození vozidla a železničního betonového kilometrovníku a zničení dvou směrových sloupků podél komunikace a dopravní značky,“ upřesnil Kořínek. Policisté předběžně vyčíslili škodu na 42 500 korun. Řidička musela podstoupit test na alkohol, který vyšel negativně. Příčiny, okolnosti i míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření. 

Autoři | Tisková zpráva | Foto PČR

Štítky silnice, František Kořínek, Renault, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Prostějov, Kostelec na Hané, Smržice, Mostkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička údajně upadla do mikrospánku, jela půl kilometru mimo silnici  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.