Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Noční požár rodinného domku zalarmoval hasiče na Šumpersku. Plameny se šířily z kotelny

Čtyři jednotky hasičů vyrazily dvě hodiny po nedělní půlnoci k požáru v rodinném domě v obci Horní Studénky na Šumpersku. Plameny se rychle šířily z kotelny i do dalších částí stavení, obyvatelům stavení se podařilo z místa včas uniknout.

Na tísňové lince 112 přijali hasiči oznámení o požáru v obci Horní Studénky v pondělí 22. dubna v čase 02:12. K události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Zábřeh a také místní dobrovolní hasiči, ke kterým se připojili také kolegové z města Štíty a obce Jedlí.

VIDEO: Dálková doprava vody i záchrana turisty z věže. Hasiči nacvičovali zásah na hradě Helfštýn

Několik desítek hasičů operovalo v oblasti hradu Helfštýn na Přerovsku, kde proběhlo rozsáhlé taktické cvičení zaměřené na téma lesního požáru. Při zásahu si musely jednotky poradit s dálkovou dopravou vody i s využitím speciální techniky,...

„V průběhu pondělní noci došlo k zahoření v kotelně rodinného domku. Plameny se velmi rychle rozšířily i do krovních částí objektu. Hasiči na místě během chvíle lokalizovali požár rozšiřující se i do stropních a krovních částí. Majitelé se naštěstí včas dostali do bezpečí, hasiči prověřili jejich stav a možná zranění,“ popsal mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Jednotky postupně likvidovaly drobná ohniska a následovalo vyklízení prostor zasažených požárem. „Co stojí za přesnou příčinou vzniku požáru i výše škody je aktuálně v šetření,“ sdělil v ranních hodinách mluvčí Hošák.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, požár Horní Studénky, Šumperk, Zábřeh, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár rodinného domku zalarmoval hasiče na Šumpersku. Plameny se šířily z kotelny  |  Šumpersko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.