Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Vlakovou dopravu na Šumpersku zkomplikují na čtrnáct dní dvě výluky

Vlakovou dopravu na Šumpersku omezí od začátku srpna na dva týdny dvě výluky. Týkají se úseku z Šumperka do Kout nad Desnou a z Šumperka do Libiny.

Na obou trasách budou muset České dráhy (ČD) nasadit náhradní autobusovou dopravu, která bude organizována podle výlukových jízdních řádů. Přeprava kol v tomto úseku nebude zajištěna. Důvodem výluky od 1. do 14. srpna je oprava a údržba kolejí, informovala mluvčí ČD Monika Bezuchová.

„Upozorňujeme cestující, že náhradní doprava jede v odlišných časových polohách oproti pravidelnému jízdnímu řádu. Z důvodu zavedení výlukového jízdního řádu nejsou zachovány přípojové vazby v železniční stanici Šumperk," uvedla mluvčí drah.

Cestující, kteří míří v první polovině srpna na Šumpersko, by tak měli zpozornět při plánování cesty. „S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutno u skupinových přeprav cestujících nahlásit požadavek na přepravu. Přeprava jízdních kol nebude po dobu výluky v těchto úsecích zajištěna," doplnila mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky okres Šumperk, Šumperk, České dráhy, jízdní řád, Desná, Libina, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlakovou dopravu na Šumpersku zkomplikují na čtrnáct dní dvě výluky  |  Šumpersko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.