Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Hasiči stále zasahují u letošního prvního většího požáru, potýkají se s garážemi v plamenech

Škody dvou milionů korun dosáhl první letošní větší požár v Olomouckém kraji v Kosově na Šumpersku, kde dnes ráno začala hořet velká garáž s auty. Hasiči na místě stále zasahují, řekl jejich mluvčí Zdeněk Hošák.

Během oslav silvestrovské noci zasahovali hasiči v kraji také u dopravních nehod se zraněním i požárů odpadů v souvislosti s pyrotechnikou. Během Silvestra vyjeli hasiči v kraji k 15 událostem, loni jich bylo 23.

V Kosově hasiči zasahují od 05:30, požár zachvátil velkou zděnou garáž s několika osobními auty. Podle mluvčího hasičů shořela střecha objektu, která se poté zřítila. Kompletně zasažena požárem jsou také tři auta. „V ohrožení je i přilehlý starší rodinný domek. Aktuálně se jednotkám podařilo požár lokalizovat, nicméně i nadále pokračují v ochlazování a ochraně ohrožených sousedních objektů," doplnil mluvčí hasičů.

Hasiči v souvislosti s oslavami konce roku zasahovali v Uničově na Olomoucku u dvou požárů odpadů. „Hasiči již také zasahovali u dvou dopravních nehod se zraněním v Jeseníku a Lesnici na Šumpersku. Krátce po 04:00 vyjížděla profesionální jednotka požární stanice Hranice k požáru osobního vozidla, v době dojezdu hasičů bylo vozidlo požárem zcela zničeno," uvedl mluvčí hasičů.

Během posledního dne v roce mají hasiči v kraji na kontě také zásah v Rooseveltově ulici u požáru prodejny s obuví v přízemních částech bytového domu. Hořet zde začalo po půlnoci na neděli. Z objektu byly při zásahu evakuovány dvě osoby, vše se obešlo zranění. „Zatím není určen důvod vzniku požáru, pravděpodobně půjde o technickou závadu na elektroinstalaci. Majitel a provozovatel prodejny celkově vyčíslili škodu ve výši 1,4 milionu korun," uvedl Hošák. Během Silvestra zasahovali hasiči také v Kopřivné na Šumpersku u nehody se zraněním jedné osoby.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky požár, garáž, okres Šumperk, silvestr, úraz, Olomoucký kraj, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči stále zasahují u letošního prvního většího požáru, potýkají se s garážemi v plamenech  |  Šumpersko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.