Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Do Vlastivědného muzea bude dnes dovezena Keltská hlava, nejznámější archeologický nález Česka

Po Věstonické Venuši bude do olomouckého Vlastivědného muzea dnes ve 14 hodin dovezena Keltská kamenná hlava. Jedná se nejdražší a nejznámější archeologický nález z České republiky. Tento exkluzivní artefakt do Olomouce zapůjčilo Národní divadlo. Pro veřejnost bude Keltská hlava ve Vlastivědném muzeu k vidění od 11.2. do 23.2.2020.

„Po Věstonické Venuši jsme pro Vás ve Vlastivědném muzeu v Olomouci připravili snad ještě větší zážitek. Návštěvník uvidí poprvé v Olomouci originál Keltské hlavy, ve světě nejznámějšího archeologického nálezu z ČR, kterou vystavíme společně s Národním muzeem. Kdo viděl originál Věstonické Venuše, ten musí vidět i originál Keltské hlavy,“ přiblížil připravovanou výstavu Břetislav Holásek, ředitel Vlastivědného muzea v Olomouci.

Keltská kamenná hlava byla nalezena v roce 1943 v pískovně na katastru Mšeckých Žehrovic na Rakovnicku. Pro svoji unikátnost je tento exkluzivní artefakt k vidění pouze výjimečně. 

Výstava bude také rozšířena o cenné trojrozměrné exponáty – zbraně, ukázky keramiky, mince, šperky a jiné předměty denní potřeby – ze sbírek Vlastivědného muzea v Olomouci, které návštěvníkům přiblíží život v mladší době železné,“ upřesnil Lukáš Hlubek, kurátor Vlastivědného muzea v Olomouci.

Celá výstava bude podléhat přísným bezpečnostním opatřením, která budou minimálně stejně přísná, jako při výstavě Věstonické venuše.

Otevírací doba Vlastivědného muzea po dobu výstavy od pondělí do neděle od 10 hodin do 17 hodin. Cena vstupného na ojedinělou výstavu Keltské kamenné hlavy je 100 Kč.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto wikipedia.cz

Štítky muzeum, archeologický nález, Česko, výstava, Věstonická venuše, Vlastivědné muzeum v Olomouci, Olomouc, divadlo, Národní muzeum, okres Rakovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Vlastivědného muzea bude dnes dovezena Keltská hlava, nejznámější archeologický nález Česka  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.