Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Rozsáhlá oprava Tyršovy ulice v Jeseníku bude stát 21 milionů. Začít by měla v polovině března

Jeseník se chystá na největší letošní investici, rozsáhlou opravu Tyršovy ulice. Rekonstrukce páteřní silnice vedoucí z centra k vlakovému nádraží bude stát více než 21 milionů korun.

Komunikace během rozsáhlé opravy získá nový asfaltový povrch, vydlážděny budou nově parkovací plochy, ale i chodníky. Ulice bude mít dešťovou kanalizaci, nové veřejné osvětlení či nové lavičky, koše, zábradlí a upravenou zeleň.

Investice města je rozplánovaná do několika etap. Přípravná etapa, během které se bude frézovat cesta, se uskuteční podle zástupců města za provozu. „Apelujeme na občany, aby v této ulici neparkovali. Celý prostor ulice musí být stavbě zcela k dispozici bez jakýchkoliv stabilních překážek, a to až do ukončení veškerých stavebních prací, které mají skončit v září,“ uvedl Marek Fatura z oddělení investic jesenické radnice.

S akcí bude souviset i řada dopravních omezení, dotkne se i zdejšího parkování či průchodu chodců. Stavební práce by měly ve více než půlkilometrové ulici začít v polovině března, potrvají do září.

Podle města bude během rekonstrukce umožněn průchod a nejnutnější průjezd do veřejných zařízení, jako jsou mateřská školka, nemocnice, lékařské služby nebo Vila Elis, které mají v této ulici své sídlo. „Aktuální informace o situaci získají obyvatelé v místním tisku a na webových stránkách města,“ uvedl mluvčí radnice.

Obdobně bude s omezením zachován přístup k vlakovému nádraží, opravovaný chodník k nádražní budově bude neprůchozí. Lidé mohou využít náhradní trasu například přes schodiště, které je naproti mateřské školky," doplnil Fatura.

Autoři | Foto jesenik.org

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Jeseník, Tyršova ulice, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozsáhlá oprava Tyršovy ulice v Jeseníku bude stát 21 milionů. Začít by měla v polovině března  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.