Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jubilejní ročník hudebního festivalu v Šumperku proběhne ve stanoveném termínu

Mezinárodní hudební festival Blues Alive v Šumperku, který letos na podzim oslaví jubilejní pětadvacátý ročník, se bude konat i přes těžkosti spojené s pokračující pandemií. Festival proběhne v tradičním rozsahu od 12. do 14. listopadu a kromě českých a slovenských umělců jako například Luboše Andršta s Blues Band a Peterem Lipou nebo Marka Hlavici, zahrají také zahraniční hosté jako Lil' Ed Williams, Pee Wee Ellis nebo Bruce Katz.

Blues Alive je jedním z největších mezinárodních festivalů svého žánru ve střední Evropě. V loňském roce získal významné ocenění Keeping The Blues Alive Award od americké nadace The Blues Foundation sídlící v americkém Memphisu. 

V šumperském Domě kultury zahrají zahraniční legendy jako přední představitel chicagského blues Lil' Ed Williams, kytarista a zpěvák z Chicaga John Primer, funkový, jazzový a rhythm & bluesový saxofonista Pee Wee Ellis, pianista a varhaník Bruce Katz s kapelou a harmonikářem Gilesem Robsonem, americký kytarista Bernard Allison, rakouský bluesový písničkář Hans Theessink nebo maďarský harmonikář Mátyás Pribojszki s big bandem. 

Z České republiky a Slovenska zahrají například Luboš Andršt Blues Band s Peterem Lipou, November 2nd, Band of Heysek, Charlie Slavík Revue feat. Steve Walsh nebo Marek Hlavica.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv bluesalive.cz

Štítky Blues Alive, blues, hudba, Šumperk, hudební festival, Pee Wee Ellis, Ed Williams, Luboš Andršt, Bruce Katz, Marek Hlavica, John Primer, Bernard Allison, Hans Theessink, střední Evropa, Steve Walsh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní ročník hudebního festivalu v Šumperku proběhne ve stanoveném termínu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.