Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Náhradní program majálesu nabídne tři menší akce. Jedné z nich se můžete účastnit z pohodlí domova

Organizátoři Olomouckého majálesu Univerzity Palackého uspořádali náhradní program v souladu s aktuálním vývojem epidemiologické situace v České republice. Během zítřka se uskuteční několik menších akcí, a to v Lomené galerii, ve Wurmově ulici v podobě blešího trhu a na střeše přírodovědecké fakulty, kde se bude konat netradiční hudební stream.

Lomená galerie naproti Muzeu umění v Olomouci nabídne streetartovou exhibici pod záštitou Street Art Festivalu a umělce Davida Strauzze. Od 14 do 18 hodin se návštěvníci můžou těšit na chill out zónu Zaparkuj. 

Ve vnitrobloku ve Wurmově ulici ve stejnou dobu proběhně bleší trh, vintage market a tzv. swap. „To vše díky Charitě Olomouc a Skautskému institutu za podpory právě majálesu. Na návštěvníky bude čekat i dobré jídlo a pití, včetně fair trade kávy připravené klienty sociálně terapeutické dílny pro lidi s duševním onemocněním, nebo výrobky z charitní prodejny Dobrodruhá,“ komentuje program organizátor Ondřej Martínek.

Třetí akce je v ohledu na současnou situaci nejbezpečnější, protože se jí můžete účastnit z pohodlí domova. Od 18 hodin se na YouTube kanálu Univerzity Palackého bude vysílat hodinový stream vystoupení slovenského Djs dua Malalata, které se specializuje na balkan beats, gypsy music, reggae a world music. Vysílat se bude z terasy přírodovědecké fakulty UP.

 Plnohodnotný program majálesu se uskuteční nejdříve v květnu příštího roku. Jubilejní 10. ročník, na kterém vystoupí Prago Union a Berenika Kohoutová, proběhne v náhradním termínu 10. a 11. května 2021. 

„Bohužel letošní rok není nakloněn mnoha věcem a příprava kulturních akcí se stala doslova adrenalinovou záležitostí. Přesto se nechceme vzdávat úplně, navíc v roce desátého výročí akce. V plánu tak máme i fotografickou výstavu mapující deset let Olomouckého majálesu UP nebo netradiční sestřih reportáží ze všech ročníků,“ dodává Ondřej Martínek, který za akcí stojí od roku 2010.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto majalesolomouc.cz

Štítky majáles, akce, zrušeno, UPOL, Olomouc, Univerzita Palackého v Olomouci, Česko, domov, Muzeum umění Olomouc, Charita Olomouc, Skautský institut, Berenika Kohoutová, bleší trh, galerie, přírodovědecká fakulta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náhradní program majálesu nabídne tři menší akce. Jedné z nich se můžete účastnit z pohodlí domova  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.