Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na silnicích v Olomouckém kraji je v letošním roce více výtluků než jindy

Bezmála 28 tun asfaltové směsi si už letos vyžádaly opravy stovek výtluků, které v zimě kvůli častým výkyvům teplot vznikly na dálnicích a silnicích 1. třídy v Olomouckém kraji. Výtluků je více než v předešlých letech. Například v únoru jich bylo opraveno kolem tisíce.

V lednu správci dálnic a silnic 1. třídy v kraji spotřebovali při opravách výtluků 8,3 tuny a v únoru už 19 tun asfaltové směsi. "Během měsíce února pokračovalo nepříznivé střídání nízkých nočních teplot s citelným oteplením ve dne, proto se na dálnicích a silnicích I. třídy obnovily starší výtluky a zároveň vzniklo několik dalších podobných závad," uvedl Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Čety dělníků v únoru opravily tisícovku výtluků. "Přepočtem na délku opatrované silniční sítě vycházel přibližně jeden výtluk na kilometr svěřené silnice v Olomouckém kraji. Stav se postupně daří zlepšovat," dodal Mazal.

Výtluky správci silnic na konci zimy evidují téměř na celém území Olomouckého kraje. Početné jsou například na silnicích číslo I/44 u Zábřehu na Moravě, I/11 za Bušínem, I/35 na Studenou Loučku, I/46 u Bohuňovic a nad Šternberkem či I/48 kolem Bělotína. Následkům prudkých změn teplot neunikly ani dálnice D1, D46 či D35.

Místa s výtluky, která na opravu čekají, jsou označena dopravními značkami, které řidiče varují před nerovnostmi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky silnice, počasí, výtluky, opravy, Olomoucký kraj, dálnice, oprava, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích v Olomouckém kraji je v letošním roce více výtluků než jindy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.