Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Studenti a učitelé Slovanského gymnázia vytvořili hudební klip na podporu lékařů

Studenti a učitelé česko-francouzské sekce Slovanského gymnázia Olomouc společně s neziskovou organizací Chermon vytvořili hudební klip na podporu zdravotníků Fakultní nemocnice Olomouc, kteří jsou v první linii péče o pacienty s onemocněním covid.

Originální hudební klip glosuje současnou situaci a je na něho navázána dobročinná sbírka. Ta umožní Fakultní nemocnici pozvat do svých prostor terapeuty ze spolku Aura Canis se psy a kočkami. Navštíví různá oddělení, aby přinesli povzbuzení a úlevu od únavy, strachu a skleslosti.

„Slovanské gymnázium již více než 150 let nejen vzdělává, ale i vychovává. Jedním z cílů školy je naučit mladou generaci vnímat okolní svět a správně na něj reagovat. Tento projekt je důkazem, že našim studentům záleží na této zemi možná víc, než našim čelním představitelům, a jsou tak nadějí, že jednou bude opravdu lépe,“ přiblížil benefici ředitel Slovanského gymnázia Olomouc Radim Slouka.

Do dobročinné sbírky je možné se zapojit do začátku května. Celý výtěžek následně olomoucká Fakultní nemocnice využije na canisterapeutické služby zdravotníkům a pacientům.

Po dohodě s Fakultní nemocnicí Olomouc je sbírka otevřena na platformě donio.cz, která umožňuje transparentně získat peníze na dobročinné účely. Sto procent vložených prostředků bude předáno nemocnici.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slovanské gymnázium, YouTube

Štítky Slovanské gymnázium, Fakultní nemocnice Olomouc, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti a učitelé Slovanského gymnázia vytvořili hudební klip na podporu lékařů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.