Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

V Olomouckém kraji budou zrušeny zbývající spoje pro školáky

V Olomouckém kraji budou od dnešního dne kvůli uzavřeným školám zrušeny i zbývající autobusové spoje, které sloužily k dopravě žáků 1. a 2. tříd. Na svém webu o tom informoval Koordinátor integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.

"Od středy až do odvolání nebudou provozovány spoje, které jezdily nad rámec rozsahu jarních prázdnin. Důvodem je přerušení školní docházky i pro žáky 1. a 2. ročníků základních škol včetně přípravných stupňů, speciálních škol, praktických škol a mateřských škol dané vládním nařízením," stojí v oznámení koordinátora.

Od středy tak nepojedou například ranní spoje ze Skřípova do Brodku u Konice na Prostějovsku, z Troubelic do Uničova na Olomoucku či z Mladějovic do Šternberka.

KIDSOK omezil školní autobusové spoje i na začátku loňského listopadu, kdy vláda zavřela většinu školských zařízení. Podle hejtmanova náměstka Michala Záchy se díky tomu vyhnul vysokým ekonomickým ztrátám, které by vznikly kvůli nízkému počtu přepravovaných cestujících. Provoz autobusů byl obnoven do původního rozsahu na konci listopadu. Po omezení školní výluky byl opět zredukován v polovině ledna.

Linkové autobusy jezdily v Olomouckém kraji podle prázdninových jízdních řádů také na jaře při první vlně pandemie.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMO

Štítky koronavirus, doprava, školy, MHD, Olomoucký kraj, jarní prázdniny, Skřípov, Brodek u Konice, okres Prostějov, Troubelice, Uničov, Mladějovice, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji budou zrušeny zbývající spoje pro školáky  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.