Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Tento týden praktičtí lékaři v kraji naočkují téměř tři tisíce dávek vakcín

Téměř tři tisíce dávek vakcíny proti covidu naočkují tento týden seniorům z Olomouckého kraje praktičtí lékaři. Hejtman Josef Suchánek uvedl, že do konce příštího týdne by mělo v regionu očkovat zájemce nad 70 let už přes 60 lékařů a lékařek.

Praktičtí lékaři se do očkování proti covidu zapojili v Olomouckém kraji minulý týden. "Nyní všechnu vakcínu AstraZeneca rozdělujeme právě jim. Je pro ně v této chvíli ze tří typů vakcín na našem trhu jediná vhodná. Tento týden to bude 2800 dávek. Vždy sto dávek na jedno místo," oznámil hejtmam Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Kvůli omezeným dodávkám vakcín zatím podle něho očkuje omezený počet praktiků. "Jakmile se zvýší dodávky, zvýší se také počet praktických lékařů, kteří budou očkovat přímo ve svých ordinacích. Do konce příštího týdne by mělo v našem regionu jít už o 65 lékařů a lékařek, kteří budou ve svých obcích očkovat prioritně zájemce nad 70 let," uvedl hejtman.

Pokud budou dodávky vakcín chodit tak, jak má kraj v současné chvíli slíbeno, podaří se podle Suchánka očkování konečně zrychlit. "Našim plánem je zapojit praktické lékaře v co největší možné míře. A až v dubnu přibude další vakcína vhodná pro praktiky, navíc pouze "jednokolová", bude to ještě svižnější," přislíbil hejtman.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky praktický lékař, vakcína, Josef Suchánek, Olomoucký kraj, AstraZeneca

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Kozelský

Prdlajs, přece se očkuj 100 tisíc denně a to je10 tisíc na kraj. Nebo zase někdo záměrně lže?

Čtvrtek, 11. března 2021, 10:25Odpovědět

Tento týden praktičtí lékaři v kraji naočkují téměř tři tisíce dávek vakcín  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.