Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Hasiči při požáru domku v Klopině narazili na krokodýla nilského

Na třímetrového krokodýla nilského narazili dnes ráno hasiči při hašení požáru zahradního domku v Klopině na Šumpersku. Živý exemplář se volně pohyboval v přízemí objektu. Hasiči práce okamžitě zastavili a spojili se s odborníky na odchyt zvířat, kteří poté krokodýla odchytili a přemístili do garáže.

Do Klopiny přijeli hasiči ráno, šlo o požár zahradního domku o velikosti pět krát čtyři metry. Požár zasáhl vrchní část domu, na zvíře hasiči narazili ve chvíli, kdy se při hasebních pracích dostali do objektu, jehož spodní část byla zakouřena, uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Na krokodýla hasiče souběžně upozornil majitel domu. "Krokodýl se tam volně pohyboval. Vzhledem k tomu, že se nevědělo, jak bude zvíře reagovat, přerušily se hasební práce a objekt se uzavřel. Věc jsme konzultovali s odborníky ze zoologické zahrady, kteří nám doporučili odborníky na odchyt, které jsme přivolali na místo," uvedla mluvčí hasičů.

Odborníci krokodýla odchytli za pomoci lan a přemístili ho na bezpečné místo do garáže. "Po jeho odchytu jsme hasební práce dokončili. Příčinou požáru byla nedbalost a předběžná škoda byla odhadnuta na 90 tisíc korun," doplnila mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS

Štítky požár, krokodýl, kuriozity, hasiči, Klopina, Šumpersko, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči při požáru domku v Klopině narazili na krokodýla nilského  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.