Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

V Olomouckém kraji za týden přibylo téměř 4000 nákaz. Epidemie kolísá

V Olomouckém kraji přibylo za uplynulý týden téměř 4000 potvrzených případů onemocnění covid, což je o 25 případů více, než v předešlém období. Celkem je od začátku pandemie v kraji evidováno 75 481 nákaz. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Přírůstek počtu případů covid byl v minulém týdnu v Olomouckém byl 962. Celkem je zde od začátku pandemie evidováno 75 481 nákaz. V kraji se zhruba 630 tisíci obyvateli bylo dosud aplikováno přes 58 tisíc dávek vakcíny. Za poslední týden přibylo 13 tisíc dávek.

Ve čtvrtek přibylo v Olomouckém kraji 652 potvrzených nákaz, o dvě méně než před týdnem. Epidemie má nyní v kraji v porovnání s minulým týdnem kolísavou tendenci. Zatímco v pondělí hygienici zaznamenali 611 případů, což bylo o stovku méně než před týdnem, v úterý byly údaje srovnatelné a ve statistikách přibylo 770 případů. Ve středu naopak křivka opět výrazněji stoupla na 757 nákaz, zatímco předchozí týden jich bylo 674.

V Olomouckém kraji přibylo za týden 4000 případů covidu. Nárůst zrychluje

V Olomouckém kraji přibylo za uplynulý týden 3937 nových případů onemocnění covidem-19. Křivka v mezitýdenním srovnání tak opět stoupla, a to o 838 případů. O týden dříve to bylo o 548. Celkem je od začátku pandemie v kraji přes 71 tisíc případů.

S nákazou koronavirem se aktuálně v Olomouckém kraji potýká 7679 lidí. Z nemoci se naopak dosud vyléčilo přes 66 tisíc lidí a souvislosti s koronavirem je ve statistikách evidováno 1307 zemřelých.

V nemocnicích se za uplynulý týden snížil počet volných lůžek pro pacienty s koronavirem. V Olomouckém kraji je aktuálně volných 35 z 226 lůžek na odděleních anesteziologie a resuscitace a jednotkách intenzivní péče, oproti minulému týdnu jich je o šest méně. Z volných lůžek je šest určeno pro pacienty s koronavirem a 29 pro ostatní pacienty.

Standardních lůžek s kyslíkem mají nemocnice volných 408 z celkového počtu 1369, zatímco minulý týden v pátek jich bylo 422. Na covid pozitivní pacienty nyní připadá 39 lůžek, což je o 14 méně než minulý týden. Přístrojů pro umělou plicní ventilaci je volných 60 ze 180. Volný je jeden ze tří přístrojů ECMO, které zajišťují nejvážněji nemocným mimotělní okysličování krve.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, počet, statistika, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, COVID-19, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji za týden přibylo téměř 4000 nákaz. Epidemie kolísá  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.