Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na severu kraje vznikla dvě nová testovací místa pro veřejnost

Na severu Olomouckého kraje se otevřela dvě nová místa, kde se lidé mohou nechat zdarma otestovat, zda nemají koronavirus. Se zavedením povinnosti antigenního testování zaměstnanců totiž volné kapacity v testovacích centrech pro veřejnost téměř zmizely.

"Od včerejšího dne je možné se registrovat na antigenní testování hrazené z veřejného zdravotního pojištění v Sanatoriu Edel ve Zlatých Horách. Provozní doba je každý všední den od 13 do 17 hodin. Testování probíhá v ambulanci ORL u zadního vchodu," oznámila starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová

Druhé testovací místo je ve Schrottových léčebných lázní v Dolní Lipové. V obou případech se zájemci musí předem zaregistrovat.

Spolu se zavedením povinnosti antigenního testování zaměstnanců ve firmách a institucích došlo v regionu minulých dnech k absolutnímu přetížení rezervačního systému nemocnic a nedostatku volných míst pro bezplatné testování veřejnosti.

Se zprovozněním nových testovacích míst na severu kraje pomáhalo hejtmanství. "Obrátil jsem se se žádostí o pomoc s posílením kapacity pro testování na ředitelku sanatoria ve Zlatých Horách a také na jednatele léčebných lázní Dolní Lipová. Oba zareagovali velmi rychle a dnes jsou rezervační systémy obou zařízení v provozu. Zájemci se mohou nechat bezplatně otestovat jedenkrát za tři dny,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Denní kapacita testovacího místa ve Zlatých Horách je 16 osob, v Dolní Lipové se jedná o 24 osob. Rezervační systém sanatoria najdou zájemci na adrese www.speleoterapie.cz, rezervační systém léčebných lázní pak na www.lazne-lipova.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv VARS

Štítky testy, antigenní, koronavirus, Jesenicko, Olomoucký kraj, Zlaté Hory, léčebné lázně, Zdeňka Blišťanová, Jeseník, Dalibor Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na severu kraje vznikla dvě nová testovací místa pro veřejnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.