Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Při požáru ve Vidnavě se zranil hasič a obyvatel bytu, který vyskočil z okna

Při požáru v objektu sociálního bydlení ve Vidnavě na Jesenicku se časně ráno zranil obyvatel bytu poté, co před plameny vyskočil z okna. Zraněný byl také dobrovolný hasič. Podobný požár likvidovali hasiči také v azylovém domě ve Slavíči na Přerovsku, kde bylo evakuováno 23 lidí.

Hasiči do Vidnavy vyjeli před pátou hodinou ráno, tři tamní jednotky posílili také jejich kolegové z Polska. Oba zranění skončili v péči záchranářů. Příčinu požáru i škodu vyšetřovatelé zjišťují. 

"Obyvatel před plameny a kouřem ve snaze o záchranu života vyskočil z okna, přitom si poranil nohu. Hasiči velmi rychle požár v několika místnostech bytové jednotky lokalizovali. Při zásahu utrpěl řezné zranění také jeden z dobrovolných hasičů, oba skončili v péči posádky zdravotníků záchranné služby Olomouckého kraje," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Jednou z vyšetřovacích verzí hasičů je i nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Škody by měly být podle hasičů vyčísleny dnes.

Podobný požár likvidovali hasiči dnes ráno také v části Hranic ve Slavíči, kde hořelo zřejmě vinou elektroinstalace v jednom z pokojů azylového domu. Třiadvacet lidí muselo být evakuováno.

"Požár je uhašen, probíhá přirozené odvětrání a ochlazení prostor," doplnil mluvčí hasičů. Jeden z obyvatel se zřejmě nadýchal kouře, skončil v péči záchranné služby.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS

Štítky požár, zranění, hasiči, Vidnava, Jesenicko, Přerovsko, okno, Slavíč (Moravskoslezské Beskydy), okres Přerov, okres Jeseník, Polsko, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru ve Vidnavě se zranil hasič a obyvatel bytu, který vyskočil z okna  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.