Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji slábne, nových nákaz je méně

Epidemie nového koronaviru v Olomouckém kraji slábne. Za poslední týden přibylo 3020 potvrzených nákaz, což je v mezitýdenním srovnání o 845 případů nižší přírůstek. Počty nakažených klesaly každý den. Od začátku pandemie je v kraji evidováno přes 82 tisíc nákaz.

Minulý týden v pátek bylo evidováno 653 nákaz, v sobotu 122 a v neděli 143. V pondělí byla nákaza potvrzena u 570 osob, v úterý u 622, ve středu u 555 lidí a ve čtvrtek u 358 osob. Například čtvrteční počet nákaz byl ve srovnání s minulým týdnem nižší o 254 případů.

Z nemoci covid-19 se dosud v Olomouckém kraji vyléčilo přes 71 tisíc lidí a v souvislosti s nákazou novým koronavirem je ve statistikách evidováno 1441 zemřelých. Je to o 66 více než před týdnem.

V kraji se zhruba 630 tisíci obyvateli bylo dosud aplikováno téměř 85 tisíc dávek vakcíny. Za poslední týden přibylo 12 tisíc dávek, zatímco v předchozím týdnu jich bylo aplikováno téměř 15 tisíc. Do Olomouckého kraje bylo dodáno celkem 94 280 dávek vakcín proti koronaviru, aplikovat jich zbývá 11 661.

V souvislosti se zrychlením očkování se rozšiřují i místa pro očkovací centra. Dosud se očkovalo v osmi nemocnicích kraje, minulý týden bylo očkovací centrum kvůli zvýšení kapacity otevřeno ve společenském domě v Prostějově. Vedení Přerova se chystá na začátku dubna otevřít očkovací centrum v Klubu Teplo na Horním náměstí.

Hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek tento týden oznámil, že nejstarší senioři už očkování dostali. "Všichni senioři nad 80 let v Olomouckém kraji mají za sebou až na drobné výjimky první dávku vakcíny. Více než třetina z nich, tedy jedenáct a půl tisíce seniorů, už má za sebou celý proces očkování," sdělil hejtman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, statistika, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, pandemie covidu-19, COVID-19, očkování, Josef Suchánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji slábne, nových nákaz je méně  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.