Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

V Olomouckém kraji epidemie dál slábne. Za týden přibylo 2625 případů

Epidemie nového koronaviru v Olomouckém kraji nadále slábne. Za poslední týden zde přibylo 2625 potvrzených případů, což je o 395 případů méně, než v předchozím stejném období. Od začátku pandemie je v kraji téměř 85 tisíc nákaz. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Denní přírůstky nákaz byly za posledních sedm dní v porovnání se stejným dnem v předchozím týdnu nižší v pátek, neděli, úterý a středu. Zejména v pondělí však bylo nově nakažených více, přibylo jich 733, minulé pondělí bylo 570 nových případů. Za čtvrtek ministerstvo eviduje 441 nově nakažených, což je o 76 více než ve čtvrtek před týdnem.

Z nemoci covid-19 se dosud v Olomouckém kraji vyléčilo přes 75 tisíc lidí. V souvislosti s nákazou novým koronavirem je ve statistikách evidováno 1496 zemřelých, což je o 55 více než před týdnem.

V kraji se zhruba 630 tisíci obyvateli bylo dosud aplikováno 100 274 dávek vakcíny proti covidu-19, za poslední týden jich přibylo přes 15 tisíc. První dávku vakcíny dostalo 68 684 lidí, obě dávky pak 31 590 lidí. Ve čtvrtek zdravotníci v kraji podali 3655 dávek, ve středu 3011 dávek.

V boji s epidemií pomáhají hasiči

S rozvozem vakcín praktickým lékařům pomáhají hasiči. "Celkově během tří dnů předáme 7 000 dávek do 94 ordinací na území Olomouckého kraje. V úterý jsme začali v Olomouci a následně dva automobily s dvoučlennou posádkou hasičů zamířily na Přerovsko a Prostějovsko. Během jednoho dne zvládnou 38 zastávek," uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Kromě rozvozu vakcíny hasiči pomáhají také tím, že už téměř půl roku mají v akci dva mobilní odběrové týmy, které zajišťují terénní odběry v kraji. Od října odebrali téměř 7 tisíc vzorků a najezdili při tom přes 33 tisíc kilometrů.

"Pravidelně též dezinfikujeme veřejné budovy a nově dekontaminujeme každý pracovní den očkovací centrum v Prostějově. Trasujeme na okresních hygienických stanicích, zajišťujeme distribuci osobních ochranných prostředků a zabezpečujeme zázemí pro zdravotníky v odběrových místech," dodala mluvčí.

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji slábne, nových nákaz je méně

Epidemie nového koronaviru v Olomouckém kraji slábne. Za poslední týden přibylo 3020 potvrzených nákaz, což je v mezitýdenním srovnání o 845 případů nižší přírůstek. Počty nakažených klesaly každý den. Od začátku pandemie je v kraji evidováno...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, covid, počet případů, statistika, Olomoucký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, vakcína, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji epidemie dál slábne. Za týden přibylo 2625 případů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.