Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Přerovany zalarmoval mohutný černý dým z tepláren. Hořely plastové filtry

, aktualizováno 10. března 2022, 15:12

Vydatný černý dým stoupající z průmyslového areálu na okraji Přerova vyděsil ve čtvrtek odpoledne některé obyvatele města a okolních obcí. Požár vypukl u stavby určené k demolici. Situaci na místě řešily tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů.

„V průmyslovém areálu při demontáži jedné z chladících věží zahořely plastové filtry a došlo k vývinu množství černého kouře,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Lucie Balážová. Na místo dorazila krátce po 13. hodině profesionální i dobrovolná jednotka z Přerova a také hasiči Správy železnic.

Protože oheň poškodil pouze technologii určenou k rozebrání, nevznikla při události žádná hmotná škoda. „Požár se podařilo velmi rychle lokalizovat a zlikvidovat s využitím pěti C proudů. Díky příznivým povětrnostním podmínkám se kouř vyhnul centru města,“ doplnila Balážová s tím, že příčiny vzniku požáru zjišťuje na místě vyšetřovatel hasičského sboru.

Se sbíječkou za požárem. Hasiči se v Přerově museli probourat k ohniskům

Komplikovaný zásah absolvovali hasiči v průmyslovém areálu v Přerově. Čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů zaměstnal požár v kabelovém kanále slévárenského provozu. Na místě využili vybavení ze speciálního technického kontejneru.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Lada Zapletal, Lenka Kňažíková, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, průmyslový areál, Přerov, Správa železniční dopravní cesty, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovany zalarmoval mohutný černý dým z tepláren. Hořely plastové filtry  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.