Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Noční požár zasáhl halu v Nákle. Žár poškodil zaparkovanou techniku

, aktualizováno 24. března 2022, 8:58

Požár průmyslové haly likvidovaly v obci Náklo na Olomoucku čtyři jednotky hasičů. Od hořících pneumatik ve venkovní části areálu se ve čtvrtek v noci plameny rozšířily na blízkou halu. Silný žár poškodil také techniku zaparkovanou v budově. Podle prvních odhadů vznikla škoda v řádu milionů korun.

Podle mluvčího krajských hasičů Zdeňka Hošáka v Nákle hořely nejprve pneumatiky na venkovním prostranství v těsné blízkosti průmyslové haly, kterou pak plameny neušetřily. „K účinnosti hašení byla jednotkami využita i hasební pěna. Z budovy hasiči postupně vynesli třináct tlakových nádob s nutností navazujícího ochlazování,“ přiblížil mluvčí Hošák. Událost se obešla bez zranění.

Oheň poškodil vnější plášť budovy, následky požáru se přenesly i do haly. „Zde velké škody napáchalo také výrazné zakouření i žárem poškozena těžká technika - vysokozdvižný vozík a nakladač - škoda přesahuje částku jeden milion korun,“ podotkl Hošák s tím, že příčinu požáru nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičského záchranného sboru ve spolupráci s policisty.

"Na místo byl povolán specialista z odboru kriminalistické techniky a expertiz a psovod se služebním psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Majitel předběžně odhadl škodu na několik milionů korun. Právní kvalifikace zatím stanovena nebyla, ta se bude odvíjet až na základě provedeného šetření a zjištěných skutečností," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

V Klopině shořela střecha hospodářské budovy. Při požáru zasahovalo pět jednotek hasičů

Pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů dnes odpoledne likvidovalo požár hospodářského stavení v Klopině na Šumpersku. Hasiči museli z budovy vynést plynové lahve, škoda je kolem tří set tisíc korun. Zraněn nebyl nikdo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, průmyslová hala, požár Náklo, Náklo, Olomouc, technika, Olomoucký kraj, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár zasáhl halu v Nákle. Žár poškodil zaparkovanou techniku  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.