Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Páv v roli vandala. Vznešenému ptákovi se na výletě Olomoucí znelíbila auta i výloha

Také mimo svůj domovský park vyrážejí pávi v Olomouci, jejich výlety dokumentují obyvatelé města a občas toulavým ptákům asistují i strážníci městské policie. Případ páva výtržníka řešila městská policie také v pondělí večer, kdy vznešený živočich kloval do aut v jedné z olomouckých ulic.

Pávy korunkaté chová již řadu let olomoucké Výstaviště Flora, průzkumné cesty modře zbarvených ptáků s okrasnými ocasními krovkami jsou po část roku běžným jevem. Olomoučané si exotické opeřence rádi fotí. Pávi se někdy vydávají i do větších vzdáleností od palmového skleníku výstaviště Flora a překonávají přitom i rušné silnice.

V Olomouci se stal celebritou krotký krkavec. Lidem ochotně pózuje

V olomouckých ulicích a parcích již nějakou dobu budí velkou pozornost krotký krkavec. Lidé a děti se s ním fotí, mohutný černý pták ochotně pózuje a buduje si velkou popularitu. Stal se celebritou. Podle ochránců přírody jde zřejmě o krkavce...

V pondělí vyjížděli strážnici řešit oznámení páva pohybujícího se tentokrát jen kousek od pavilonu A výstaviště Flora, v ulici Zamenhofova. „Vandal se zaměřil na zaparkovaná auta a dokonce výlohu místního kadeřnictví. Nejednalo se však o žádného puberťáka nebo recidivistu, ale o páva,“ uvedl s nadsázkou mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Páv nervózně kloval do aut i do skleněné výlohy. Podle policistů ho rozrušovaly věci, ve kterých viděl svůj odraz. „Svého nekalého jednání zanechal až v době, kdy na místě spatřil naši hlídku. Strážníci jej zahnali do parku, kde následně usedl na strom a poté zase, aspoň na chvíli, zavládl v parku klid,“ vylíčil mluvčí Čunderle.

Kvůli pohybu pávů městem není však pokaždé nutné obracet se na linku městské policie. Strážníky je vhodné k odchytu pávů volat jen v případě, že je zvíře agresivní, zraněné, působí malátně, omezuje bezpečnost a plynulost silničního provozu nebo se nachází v místě, odkud se nemůže samo bezpečně dostat. „Strážníci zvíře odchytí a převezou ho buď na veterinární kliniku k ošetření, nebo do příslušného útulku či záchytné stanice," popsal již dříve Petr Čunderle.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Olomouc

Štítky Zvíře, pták, páv, páv korunkatý, páv na silnici, Výstaviště Flora Olomouc, Městská policie Olomouc, Olomouc, ptáci, obecní policie, výlet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Páv v roli vandala. Vznešenému ptákovi se na výletě Olomoucí znelíbila auta i výloha  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.