Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Na Přerovsku se zřítila střecha domu. Hasiči vytáhli ze sutin člověka

, aktualizováno 20. září 2022, 13:29

Plochá střech patrového rodinného domu se propadla v úterý dopoledne v Oseku nad Bečvou na Přerovsku. Po sutinami zůstal zavalený muž středního věku, kterého vyprostili hasiči. Vrtulník ho transportoval do olomoucké fakultní nemocnice.

„V Oseku nad Bečvou nyní probíhají záchranné práce, osobu jsme již ze sutin vyprostili a předali Letecké záchranné službě. Na místě dále probíhal průzkum pro vyloučení přítomnosti osob,“ informovala před polednem mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová. Na místě zasahovaly tři profesionální jednotky ze stanic Olomouc, Přerov a Lipník nad Bečvou a dobrovolní hasiči z Oseku nad Bečvou.

Mezi Rovenskem a Postřelmůvkem na Šumpersku se dnes odpoledne pod autobusem, který převážel zejména děti, utrhla krajnice. Na místě byli dva zranění, kteří skončili v nemocnici, zbytek cestujících vyprostili hasiči. Autobus plný lidí se převrátil...

Dům procházel rekonstrukcí, uvnitř bylo v době nehody šest lidí. Pěti z nich se při pádu konstrukce podařilo z nebezpečného prostoru utéct. Pod zřícenou střechou zůstal podle mluvčí záchranné služby muž středního věku polské národnosti. „Jeho kolegové mu ihned duchapřítomně odhrabrali hlavu a obličej, aby mohl dýchat. Během záchranných prací pak byla podána zavalenému muži kyslíková maska,“ popsala mluvčí Balážová. Dělník měl nohy zavalené velkými kusy konstrukce, hrudník mu zatěžovala vrstva sypkého materiálu. Hasiči ho na páteřní desce vyprostili a přenesli k zdravotníkům.

Zraněného transportoval vrtulník na urgentní příjem olomoucké fakultní nemocnice. „Na to, jak hrůzostrašně to vypadalo, utrpěl naštěstí jen pohmožděninu hrudníku a nejspíš zlomeninu žeber. Pacient není v ohrožení života, byl při vědomí, bez nutnosti napojení na umělou plicní ventilaci, takže byl standardně zajištěn a převezen na urgentní příjem,“ řekla mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikisková. Na místě je také policie, bližší informace k události zatím nemá. 

„Přítomnost dalších osob jsme vyloučili. Objekt prohlédnul statik, který rozhodnul o dalším postupu,“ doplnila odpoledne mluvčí hasičů Lucie Balážová s tím, že budova je stabilní, ale neobyvatelná. Její opravu má zajistit specializovaná firma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Nehoda, dům, zřícení, zřícená střecha, pád střechy, zlomená střecha, Osek dům, Přerov, Osek nad Bečvou, hasiči, Olomoucký kraj, okres Přerov, suť, Hasičský záchranný sbor, Olomouc, Lipník nad Bečvou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Přerovsku se zřítila střecha domu. Hasiči vytáhli ze sutin člověka  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.