Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Bytovku v centru Olomouce zahalil kouř, k požáru hasiči museli vniknout násilím

Ranní požár v jednom z bytů v centru Olomouce si vyžádal násilné vniknutí hasičů, ti hned odhalili zdroj hustého kouře, který se šířil bytovým domem. Hořící sedací vak se podařilo velmi rychle uhasit, na místo vyrazila i výšková technika. Evakuace oblasti nakonec nebyla nutná.

„K požáru v bytové jednotce pětipatrového bytového komplexu na ulici Vančurova v časných ranních hodinách vyjela profesionální jednotka stanice Olomouc, včetně výškové techniky doplněna o pomoci dobrovolných hasičů místních části Olomouce, přesněji Chválkovice a Černovír,“ specifikoval mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Podle informací z hlášení na tísňovou linku byl kouř vidět z bytové jednotky ve třetím patře a šířil se i do společných prostor. „Hasiči po násilném vniknutí v hustě zakouřených pokojích velmi rychle nalezli ohnisko a zdroj požáru. Zřejmě nedbalostí či neopatrnosti při manipulaci s otevřeným ohněm došlo k požáru sedacího vaku s polystyrenovou drtí, při požáru se nikdo nezranil, ani evakuace osob z ostatních prostor nebyla nutná,“ ubezpečil mluvčí Hošák.

Po uhašení požáru vysokotlakým proudem vody následovalo odvětrání a ochlazení prostor. „Co stojí za přesnou příčinou vzniku je aktuálně v šetření hasičů ve spolupráci s Policií ČR. Výše škody bude za lepších světelných podmínek dopřesněna. Nedošlo sice k výraznému rozšíření zahoření, větší škody ale způsobilo zakouření celé bytové jednotky a předpoklad škod je v řádu statisíců,“ poznamenal mluvčí HZS Olomouckého kraje. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, požár Olomouc, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bytovku v centru Olomouce zahalil kouř, k požáru hasiči museli vniknout násilím  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.