Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Silný vítr přinesl Uničovu výpadky elektřiny. Bez proudu byly stovky domácností

S výpadky dodávek elektrické energie se od čtvrtečního večera potýkali obyvatelé Uničova. Podle webu města došlo k poruše na vedení vysokého napětí a v dopoledních hodinách bylo odpojeno pět trafostanic, což znamenalo potíže pro stovky domácností.

Ve čtvrtek okolo šesté hodiny večerní začalo v Uničově docházet k poruchám dodávek elektřiny, lidé na sociálních sítích upozorňovali na výpadky trvající v řádech minut i hodin.

Problémy přetrvávaly i v pátek ráno a dopoledne. „Včerejší silný vítr způsobil výpadky v dodávce elektrické energie. Porucha na vysokém napětí stále trvá, a proto je v tuto chvíli v Uničově odpojeno pět trafostanic - zimní stadion, domov UNEX, kotelna, Pionýrů a Jiráskova,“ informovali v pátek v deset hodin dopoledne zástupci města na webových stránkách. Lokality ulic Pionýrů či Jiráskova představují hustěji obydlené oblasti Uničova s řadou bytových domů.

PROSINEC 2022: Vánoce, dostavba D1, rozmary počasí. Zaujal i odvážný kalendář vzpěraček

Prosinec byl ve znamení Vánoc a zahájení stavby posledního úseku D1 okolo Přerova. Diskutovalo se také o stavbě veledůležitého východního obchvatu Olomouce, kontraverzní budově SEFO, kraj trápily rozmary počasí, zaujala nehoda, při které se...

„Na trafostanice jsou napojené i další ulice, kde rovněž nejde elektřina. Bohužel nelze odhadnout, jak dlouho bude odstranění poruchy trvat. Na obnově dodávky proudu technici společnosti ČEZ usilovně pracují,“ podotkl starosta města Radek Vincour (ODS).

Později dopoledne se podle mluvčího ČEZU Vladislava Sobola podařilo provoz plně obnovit. „Dnešní dopolední porucha souvisela se dvěma včerejšími, které vznikly při větrném počasí na vedení vysokého napětí. Bez proudu bylo několik stovek domácností v jedné z částí Uničova. Dnes se porucha opakovala – technici už ji lokalizovali a pracuji na její opravě, nyní už za plného provozu. Dodávky elektřiny jsme obnovili kolem 11. hodiny,“ přiblížil mluvčí Sobol.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Elektřina, energie, výpadek proudu, dodávka elektřiny, ČEZ, Uničov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr přinesl Uničovu výpadky elektřiny. Bez proudu byly stovky domácností  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.