Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

U Velkého Újezdu hořel náklaďák s potravinami. K požáru se museli hasiči prořezat

, aktualizováno 10. ledna 2023, 8:33

Ranní požár nákladního auta zablokoval v úterý okresní silnici 437 u Velkého Újezdu nedaleko Olomouce v. Hasiči museli při boji s plameny vyřezat díru do nákladního prostoru, ve kterém byly palety s potravinami. Po osmé hodině bylo místo se zvýšenou opatrností průjezdné.

Na Černé cestě v Olomouci hasiči dnes před polednem zasahovali u požáru v paneláku. Z hořícího a zakouřeného bytu zachránili jednu osobu, pro kterou přiletěl vrtulník. Hasiči zároveň evakuovali ostatní obyvatele domu.

Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru náklaďáku plně naloženého potravinami na silnici sousedící s dálnicí D35. „Během hasebních prací jsme využili hydraulické vyprošťovací nástroje, abychom se dostali do nákladního prostoru. Zároveň jsme pomocí rozbrušovací pily do něj vytvořili otvory. Usnadnili jsme tak přístup k požáru uvnitř a urychlili tak hašení sedmi palet potravin, které kamion převážel,“ vysvětlila mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Po osmé hodině už probíhalo u Velkého Újezdu dohašování a vyklízení nákladního prostoru, na místě pracovali profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou a dobrovolné jednotky z Velkého Újezdu a Velké Bystřice. „Dopravu řídí kyvadlově Policie České republiky. Budeme asistovat odtahové službě a postaráme se o úklid vozovky,“ dodala mluvčí Balážová s tím, že událost se obešla bez zranění. 

V průběhu dopoledne pak již bylo jasno o příčině požáru. „Jednalo se o technickou závadu v motorové části vozidla. Škoda na automobilu a nákladu činí 900 tisíc korun,“ uzavřela Balážová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, zásah, hasiči, požár Velký újezd, požár kamion, požár náklaďák, nákladní auto, HZS Olomouckého kraje, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Velkého Újezdu hořel náklaďák s potravinami. K požáru se museli hasiči prořezat  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.