Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiče v kraji zaměstnaly požáry domů. Hořelo na Mohelnicku i u Olomouce

, aktualizováno 29. ledna 2023, 16:02

Noční požár rodinného domu v obci Vyšehorky nedaleko Mohelnice zalarmoval v neděli pět jednotek hasičů. Čtyři lidé se nadýchali zplodin a putovali do péče záchranářů. V odpoledních hodinách pak hasiči zamířili do Jívové u Olomouce, kde požár v podkroví domu způsobil více než milionovou škodu.

Už ke druhému požáru chaty vyjížděli za posledních deset dnů hasiči v Olomouci do zahrádkářské kolonie na Nových Sadech. V obou případech se událost obešla bez zranění, škody jdou do statisíců korun.

Okolo půl druhé hodiny v noci přijalo operační středisko oznámení o požáru rodinného domu v obci Líšnice – Vyšehorky. „Došlo k zahoření fasády, střešní konstrukce, podhledů domů a zakouření vnitřních prostor,“ informoval o situaci mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Radek Buryánek.

K zásahu vyjížděli profesionální hasiči ze Zábřehu a Uničova, kteří s požárem bojovali v součinnosti s dobrovolnými jednotkami z Líšnice, Loštic a Mohelnice.

„Při požáru se intoxikovaly čtyři osoby, které ošetřila zdravotnická záchranná služba. Po hodině jsme požár lokalizovali a za pomocí výškové techniky likvidovali. Následovalo dohašování a průzkum termokamerou,“ komentoval mluvčí Buryánek.

Co stálo za vznikem požáru záhy zjišťoval vyšetřovatel hasičského sboru ve spolupráci s Policií České republiky. „Výše škody bude minimálně půl milionu korun. Na místě nyní zůstává také místní jednotka dobrovolných hasičů pro dohled,“ podotkl Buryánek.

U požáru rodinného domu zasahovali hasiči také v neděli odpoledne, kouř se valil z půdních prostor jedné z budov v Jívové. Před třetí hodinou už měly jednotky plameny pod kontrolou a probíhalo dohašování ohnisek. „Škoda přesáhne jeden milion korun. Zasaženy byly podkrovní místnosti a střecha,“ doplnil mluvčí hasičů s tím, že v Jívové likvidovala požár profesionální jednotka ze stanice Šternberk, místní dobrovolní hasiči a také jejich kolegové z Domašova nad Bystřicí a Moravského Berouna.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, oheň, požár Vyšehorky, požár Líšnice, požár Jívová, Jívová, dům, rodinný dům, intoxikace, zranění, hasiči, záchranka, Olomoucký kraj, Šternberk, Mohelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiče v kraji zaměstnaly požáry domů. Hořelo na Mohelnicku i u Olomouce  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.