Počasí dnes10 °C, zítra9 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nehoda dodávky a dvou náklaďáků zablokovala D1 u Lipníku. Na místo startoval vrtulník

, aktualizováno 16. března 2023, 16:16

S komplikacemi museli počítat řidiči na dálnici D1 ve směru z Ostravy na Olomouc. Nedaleko Lipníku nad Bečvou došlo k vážné dopravní nehodě dodávky a dvou nákladních aut. Policie odkláněla dopravu přes Hranice, u omezení se tvořily dlouhé kolony. Po více než dvou hodinách byla dálnice opět průjezdná.

Ve čtvrtek před třináctou hodinou se srazila dodávka a dvě nákladní auta na 300. kilometru dálnice D1 ve směru od polských hranic na Přerov či Olomouc. Na místo zamířily složky integrovaného záchranného systému a policie frekventovaný tah uzavřela. „Policisté odklání dopravu na 308. kilometru směrem na Hranice a Lipník nad Bečvou,“ uvedli zástupci Policie ČR na sociálních sítích s tím, že při havárii došlo ke zranění. Na místo zamířil také vrtulník Letecké záchranné služby.

K rozsáhlému požáru hospodářského stavení v obci Jedlí nedaleko Zábřehu vyjíždělo v úterý sedm jednotek hasičů. Plameny zasáhly celý objekt o ploše zhruba dvě stě metrů čtverečných, hasiči z prostoru vyváděli koně i krávy. Dvě telata se zachránit...

„Z dodávky jsme vyprostili zraněného řidiče, který zůstal v kabině zaklíněn pod přístrojovou deskou. Využili jsme hydralické nůžky a rozpínák s řetězy, abychom jej z auta dostali ven. Odstřihli jsme jeden ze sloupků a odtáhli palubní desku. Poté jsme jej předali Zdravotnické záchranné službě,“ popsala zásah mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Podle webu Ředitelství silnic a dálnic se zprovoznění dálnice aktuálně předpokládá okolo 16. hodiny. „Probíhá vyšetřování nehody. S odtahovou službou budeme řešit odsun vozidel mimo komunikaci a následný odtah,“ doplnila mluvčí hasičů. Zprůjezdnit dálnici se nakonec podařilo o něco dřív.

Na D1 jde dnes již o druhou podobnou nehodu u Lipníku nad Bečvou. První se stala před půl 11 na 297. kilometru a obešla se bez zranění. „Hraničtí hasiči z první nehody přejeli na druhou, v obou případech se jednalo o nehody dvou nákladních automobilů a dodávky,“ uvedla Lucie Balážová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Nehoda, dálnice, D1, uzavírka, nehoda Lipník, nehoda Hranice, Olomouc, Ostrava, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda dodávky a dvou náklaďáků zablokovala D1 u Lipníku. Na místo startoval vrtulník  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.