Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

První letošní požár lesa. U Nové Hradečné hořel travní porost a malé jehličnaté stromky

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovaly dnes po poledni požár lesa u Nové Hradečné na Olomoucku. Hořel travní porost a malé jehličnaté stromky na ploše asi sto krát dvacet metrů. Jde o první větší lesní požár letošního roku v Olomouckém kraji.

Lesní požár na hranicích vojenského prostoru Libavá likviduje nedaleko obce Staměřice patnáct jednotek hasičů. Plameny se rozšířily kvůli větru na plochu zhruba 24 hektarů. Čerpací stanoviště zřídili hasiči v nedaleké vesnici Výkleky. Dým nad...

Odpoledne už hasiči dostali plameny pod kontrolu. Operační středisko na místo postupně vyslalo profesionální hasiče z Uničova a dobrovolné jednotky z Nové Hradečné, Troubelic a Libiny.

"Jednotky pokračují v postupném procházení, prolévání doutnajících a žhnoucích míst a zároveň důkladnou vizuální kontrolou dohledávají skrytá hoření. Jaké je přesná příčina vzniku požáru, to je aktuálně v šetření, výše škody se upřesňuje," sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

V relativně nepřístupném terénu hořel především travní porost a malé jehličnaté stromky. Plocha zasažená plameny byla asi sto krát dvě stě metrů. "Jedná se o jeden z prvních větších letošních požáru lesa v Olomouckém kraji," potvrdil mluvčí hasičů.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, les, stromek, hasiči, Nová Hradečná, Olomoucký kraj, Uničov, Troubelice, Libina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První letošní požár lesa. U Nové Hradečné hořel travní porost a malé jehličnaté stromky  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.