Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Studenti našli sedm bolavých míst v Olomouci, parkoviště v proluce, tržnici, plochu u kolejí nebo most u Kojeňáku

Studenti architektury našli sedm bolavých míst v Olomouci. Jde například o parkoviště v proluce Třídy Svobody, tržnici, plochu mezi kolejemi a nábřežím nebo most ke Kojeňáku. Své návrhy, co s lokalitami dělat, studenti vystaví v zrcadlovém sále magistrátu v Hynaisově ulici.

Jak může vypadat Morava na Lazcích a v Černovíře? Olomouc vítá i nápady občanů

Novou podobu řeky Moravy v Olomouci od mostu u Bristolu proti proudu směrem na Lazce a Černovír mohou ovlivnit i místní občané. Návrh budoucí rozsáhlé úpravy vzejde z architektonické soutěže, kterou bude město vyhlašovat. Součástí podkladů pro...

Výstava závěrečných prací studentů architektury z ateliéru Koleček-Jemelka Fakulty architektury VUT v Brně bude k vidění do 21. dubna v zrcadlovém sále olomouckého magistrátu v Hynaisově ulici.

"Olomouc je hojně navštěvované, malebné a historické město, kde by chtěl každý žít. Zkrátka město bez problémů. Je tomu ale opravdu tak? Expozice s názvem O na sedmou složená z deseti studentských návrhů se zaměřuje na nalezení a stanovení léčby sedmi bolavých míst ve městě," uvedl Václav Vežranovský z oddělení marketingu na olomouckém magistrátu.

Mladí architekti si schválně vybrali problematické lokality, které jsou zatím na okraji zájmu.

"Jednou z úloh akademické sféry je otevírání nepříjemných témat, studenti ukazují, jak je město závislé na kvalitních vztazích svých obyvatel, historickém jádru a předměstí, ale i na zdravé příměstské a hospodářské krajině. Nabízí pohledy na parkoviště v proluce Třídy Svobody, Tržnici, plochu mezi areálem kolejí a nábřežím Moravy, předpolí mostu ke Kojeňáku nebo dvou míst, která symbolizují vztah města k úrodné krajině Hané. Těmi jsou západní periferie a pole v katastru Skrbně s opuštěným starým i novým velkostatkem," popsal Vežranovský.

Vernisáž výstavy proběhne ve středu 5. dubna v 17 hodin.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Olomouc

Štítky místo, problém, řešení, návrh, student, Olomouc, magistrát, architektura, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti našli sedm bolavých míst v Olomouci, parkoviště v proluce, tržnici, plochu u kolejí nebo most u Kojeňáku  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.