Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Krušný začátek uzavírky Litovle: Řidič dodávky na objížďce urval na mostu půltunovou ochrannou bránu

Kuriózní zápis rozšířil dlouhodobou sérii nehod na mostu v Litovelském Pomoraví mezi dálničním sjezdem Mladeč a Novými Zámky. Havárii řešili v pondělí odpoledne hasiči s technickým speciálem. Řidič větší dodávky vjel na most, před kterým je kovová konstrukce ohraničující maximální výšku vozidla. Tu nákladní vůz nesplňoval a půltunovou konstrukci utrhl.

Přes Litovel kyvadlově na semafory. V pondělí začne komplikovaná část rekonstrukce průtahu

Dopravní omezení v Litovli čeká kvůli rekonstrukci od pondělí citelné rozšíření. K plánovanému zahájení stavby za kruhovým objezdem od Olomouce se připojí také rychlá oprava úseku u cukrovaru, kudy vede jedna z náhradních tras. I zde je ale...

Od pondělního rána se řidiči na okraji Litovle na Olomoucku potýkali se zdrženími v dlouhých kolonách ve směru na Olomouc i Uničov. Jedna z objízdných tras vede i přes Litovelské Pomoraví, kde speciální konstrukce zamezuje vjezdu vyšších vozidel na jeden z úzkých mostů přes řeku Moravu. Toto omezení zřejmě nezaregistroval muž za volantem nákladního auta. „Nevešel se pod kovovou traverzu chránící most na komunikaci, po nárazu vycouval i s ní a sjel mimo vozovku. Zde mu litovelští hasiči pomohli půltunovou konstrukci sundat,“ komentovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Lucie Balážová.

Pro zvednutí kovové konstrukce využila jednotka hasičů technický speciál. „Konstrukci omezující průjezd vozidel vyšších než 2,5 metru jsme zajistili popruhy a nadzvedli hydraulickou rukou. Vybavení i se značkou jsme předali správě silnic. Kolize se obešla bez zranění,“ doplnila mluvčí.

Objízdnou trasu přes dálniční sjezd Mladeč kvůli dopravnímu omezení na hlavním příjezdu do Litovle využívá více řidičů, včetně šoférů nákladních vozidel, z nichž většina místem neprojede. Lidé na sociálních sítích od rána upozorňovali na několik náklaďáků, které se musely před ochrannou bránou otáčet. Nevhodnost trasy pro kamiony či vyšší dodávky potvrzují i hasiči. „Dle slov litovelského velitele nejde o první podobný střet s touto kovovou konstrukcí. Kvůli uzavírce v části Litovle je zde zvýšený provoz. Kovová zábrana je z obou stran mostu a místo je tedy pro vozidla vyšší než 2,5 metru neprůjezdné,“ tlumočila radu litovelských profesionálních hasičů Lucie Balážová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, nehoda, uzavírka Litovel, Nové Zámky, most Nové Zámky, Mladeč, nehoda dodávka, hasiči, policie, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Vysoudil

Šikula, ale nějaká chatrná ochranná brána, když ji sundá trochu větší dodávka. V USA jsou podobné brány před železničním podjezdem a ty v klidu zvládnou srolovat střechu skříně u náklaďáku, který zkusí projet. Přesně v duchu staré "moudrosti", když dva dělají totéž, není totéž ..

Sobota, 13. května 2023, 21:54Odpovědět

Radek Nakládal

Náklaďáky muselY. Toto není příspěvek na fb, kde spousta lidí neovládá češtinu.

Středa, 19. dubna 2023, 05:38Odpovědět

Michal Ficus

Přišel, viděl, Litovel... a bráne si odvezel...

Pondělí, 3. dubna 2023, 23:04Odpovědět

Krušný začátek uzavírky Litovle: Řidič dodávky na objížďce urval na mostu půltunovou ochrannou bránu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.