Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na Přerovsku hořelo stavení s výrobnou pelet. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu

Ve druhém stupni požárního poplachu spěchali hasiči k rozsáhlému požáru hospodářské budovy v Lipové na Přerovsku. V objektu hořely stroje a zařízení na výrobu dřevěných pelet, na místě bojovaly s plameny jednotky z Olomouckého i Zlínského kraje. Škoda zřejmě přesáhne jeden milion korun.

Na pomezí Olomouckého a Zlínského kraje do obce Lipová nedaleko Dřevohostic profesionální i dobrovolné jednotky hasičů k požáru rozhlehlé budovy o výměře přibližně 70 krát 10 metrů. Hlášení o ohni v hospodářském objektu přijalo operační středisko v úterý 34 minut po půlnoci, stavení ukrývalo techniku potřebnou pro výrobu pelet. Do akce vyrazilo devět jednotek hasičů. „Nasazeno bylo několik proudů C, rychlým zásahem se podařilo uchránit část budovy. Požárem byla zasažena střecha a vnitřní prostory objektu. K likvidaci požáru hasiči využili termokamery pro lokalizaci ohnisek, k hašení byly potřeba také nastavovací žebříky a další věcné prostředky,“ popsal mluvčí Hasičského záchranného sboru Radek Buryánek.

Po zdolání požáru se na místě rozběhlo vyšetřování příčiny události, na kterém spolupracují odborníci hasičů společně s Policií České republiky. „Škoda je předběžně vyčíslena na více než jeden milion korun,“ doplnil mluvčí Buryánek.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, Lipová, požár Lipová, požár Přerovsko, HZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Přerovsku hořelo stavení s výrobnou pelet. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.