Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Žena ze Šternberka utýrala psa hladem a žízní. Zvíře pošlo v přístavku za domem

Policie obvinila devětačtyřicetiletou ženu ze Šternberka za utýrání psa. Zvíře nechala v přístavku na zahradě rodinného domu, nedávala mu vodu ani potravu až kříženec větších psích plemen pošel na dehydrataci, vyhladovění a selháním vnitřních orgánů. Ženě nyní hrozí šest let vězení.

V Adolfovicích umrzla čtyřletá fenka uvázaná bez vody a jídla na řetězu. Manželům za to hrozí vězení

Až půl roku vězení hrozí manželům, kteří v Adolfovicích na Jesenicku nechali na řetězu u domu uvázanou čtyřletou fenku. Trpící zvíře bez vody a jídla pravděpodobně umrzlo. Jednapadesátiletého muže a o čtyři roky mladší ženu policie obvinila z...

Olomoučtí kriminalisté již devětačtyřicetiletou ženu ze Šternberka obvinili ze spáchání zločinu týrání zvířat.

Oznámení o uhynulém a zcela vyhublém psovi, jehož tělo bylo nalezeno v přístavku na zahradě rodinného domu ve Šternberku, dostala policie v polovině ledna. Kriminalisté vzápětí požádali Státní veterinární ústav v Olomouci o znaleckého posudku o příčinách úmrtí zvířete.

"V průběhu prověřování shledali, že právě majitelka a chovatelka psa, který byl křížencem velkých psích plemen, se o něj nejméně od listopadu loňského roku do poloviny letošního ledna, patrně řádně nestarala. Podle zjištěných informací zvíře, jehož stáří bylo znalcem z odvětví morfologie a patologie stanoveno mezi šestým až dvanáctým rokem, mělo žít ve zcela nevyhovujících podmínkách. Neposkytování potravy a pitné vody u něj mělo vést k extrémní vyhublosti, projevující se kompletní ztrátou podkožního tuku a svalové hmoty," popsala smutný případ mluvčí policie Petra Vaňharová.

Znalecký posudek poté potvrdil, že pes zemřel kvůli dehydrataci, dlouhodobému hladovění s následným selháním vnitřních orgánů. Trestní stíhání probíhá na svobodě, za zvlášť trýznivý způsob týrání zvířete ženě hrozí až šest let za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky pes, úhyn, týrání, dehydratace, žena, chovatelka, obvinění, policie, Šternberk, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav Horak

Udělal bych s ní totéž. Kdo ji má živit.

Čtvrtek, 20. dubna 2023, 12:22Odpovědět

Žena ze Šternberka utýrala psa hladem a žízní. Zvíře pošlo v přístavku za domem  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.