Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Průchod do Zámecké zahrady v Hranicích opět slouží veřejnosti. Z věže opadávala omítka

Bezbariérový průchod do Zámecké zahrady podél zámecké věže v Hranicích dnes začal opět sloužit veřejnosti. Město muselo toto místo uzavřít, protože z věže opadávala omítka, a lidem tak hrozilo zranění. Dělníci věž provizorně opravili z jeřábu, v budoucnu ji čeká celková rekonstrukce.

Věž staré hranické radnice si vyžádá opravu. Město muselo vyhlídkové místo uzavřít

Kvůli havarijnímu stavu dřevěných prvků uzavřely Hranice věž budovy staré radnice na Masarykově náměstí. Nárožní stavbu zřejmě čeká rekonstrukce, město plánuje zakázku na projektovou dokumentaci. Radniční věž byla přístupná od roku 2009, zda bude...

"Minulý čtvrtek se s pomocí jeřábu podařilo opravit závady na zámecké věži, takže průchod je opět bezpečný. Z věže opadávala omítka, a proto město nechalo průchod Zámeckou zahradou dočasně uzavřít," vysvětlil mluvčí hranické radnice Petr Bakovský.

Jeřáb operoval na Pernštejnské náměstí v Hranicích již v dubnu, kdy se podařilo detailně prozkoumat poškození věže. "Místo si prohlédli odborníci, kteří zjistili, že v oplechování střechy jsou malé díry, kterými zatékalo, a tím došlo k narušení omítky atiky. Nyní proto opět s pomocí jeřábu proběhla oprava opláštění i atiky," podotkl mluvčí.

Město podle něho začne připravovat podklady pro celkovou opravu věže, aby bylo připraveno na okamžik, až bude vyhlášen vhodný dotační titul.

Bezbariérový průchod kolem zámecké věže byl uzavřený od loňského září, lidé museli využívat schodiště u Zámeckého klubu na severozápadní straně zámku.

Ohodnoť článek

Foto Město Hranice

Štítky omítka, věž, oprava, zákaz, průchod, Hranice, zámecký park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průchod do Zámecké zahrady v Hranicích opět slouží veřejnosti. Z věže opadávala omítka  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.