Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pošta neustoupila, v kraji zruší dvacet poboček. V Prostějově zůstává Plumlovská, skončí však Čechovice

Česká pošta po jednáních se starosty neustoupila ze svého plánu zrušit v Olomouckém kraji dvacet poboček. Jediná změna nastane v Prostějově, kde radnice prosadila zachování pobočky v Plumlovské ulici, místo toho bude zrušená pošta v Čechovicích.

"Počet redukovaných poboček se nezměnil, na základě jednání s obcemi, městy a kraji došlo k výměně 21 poboček za jiné, které se podle původního plánu rušit neměly. Důvodem změn bylo jednání se starosty a dodržení legislativních, ekonomických a klientských kritérií. Vyšli jsme vstříc starostům, kteří požadovali změny," sdělil mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Seznam rušených pošt zůstává v Olomouckém kraji stejný, jak ho podnik na konci března navrhl. Jedinou změnou je zachování pošty v Plumlovské ulici v Prostějově poblíž největšího sídliště. Místo toho bude zrušena pobočka v okrajové části Čechovice.

Zachování pobočky v Plumlovské ulici při jednání s vedením pošty prosazoval primátor Prostějova František Jura (ANO). "Zrušení pobočky v Čechovicích pro nás však není řešení. Tamní občané mají stejné právo na služby jako všichni ostatní. Proto jsme České poště nabídli zachování pobočky v Čechovicích v režimu Partner," uvedl Jura.

Česká pošta v Olomouckém kraji zruší dvacet poboček. Nejvíce je jich v Olomouci, skončí například pošta na Horním náměstí a pošty v Nemilanech, Pavlovičkách, Slavoníně nebo Holici. Redukce se týká také Prostějova, Přerova, Šumperka, Litovle,...

Zrušení dalších devatenácti poboček v Olomouckém kraji se starostům odvrátit nepodařilo. Nejvíce jich je v Olomouci, kde se zavřou například pošta na Horním náměstí a pobočky v Nemilanech, Pavlovičkách, Slavoníně nebo Holici. Redukce se však týká také Přerova, Šumperka, Litovle, Šternberka nebo Uničova.

Radnice v Olomouci chce budovu s poštou na Horním náměstí získat do svému majetku bezúplatným převodem. Rozsáhlá historická stavba přímo v centru by pak mohla sloužit úředníkům a město doufá, že by se sem mohla přesunout pobočka pošty z náměstí Republiky, kterou chce státní podnik zachovat. O převedení budovy požádala olomoucká radnice dopisem ministra vnitra.

Při jednáních s poštou neuspěli ani primátoři Přerova, Šumperku nebo Litovle, kde končí pobočky v Unčovicích a Chudobíně.

Česká pošta k 30. červnu zruší v celé zemi tři stovky poboček, aby ušetřila. "Během června budou na rušených pobočkách uvedeny informace o nástupnických poštách, bude spuštěna speciální webová stránka a klienti rušených poboček dostanou do svých poštovních schránek informace o změnách, které se jich dotýkají," slíbil mluvčí pošty Vitík.

Konečný seznam zrušených poboček v Olomouckém kraji
Litovel, Unčovice
Litovel, Chudobín
Olomouc, Raisova 13/8, Nemilany
Olomouc, Pavlovická 2/38, Pavlovičky
Olomouc, Kyselovská 209/74, Slavonín
Olomouc, Náves Svobody, Holice
Olomouc, Litovelská 111/1, Nová Ulice
Olomouc, Hněvotínská 1362/1, Nová Ulice
Olomouc, Horní náměstí 407/27
Prostějov, Dolní 3660/6
Prostějov, Vrahovická 329/83, Vrahovice
Prostějov, Sladkovského 3162/1
Prostějov, Čechovice
Přerov, Tyršova 479/1, Předmostí
Přerov, Trávník 322/29
Šternberk, Bojovníků za svobodu 1262/7
Šumperk, Jesenická 1819/61
Šumperk, Temenická 2782/91
Šumperk, Jesenická 464/4
Uničov, Střelice 21

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky pobočka, zrušení, kritika, starosta, Prostějov, Olomouc, Česká pošta, Olomoucký kraj, Čechovice, Šumperk, Přerov, Litovel, František Jura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pošta neustoupila, v kraji zruší dvacet poboček. V Prostějově zůstává Plumlovská, skončí však Čechovice  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.