Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

VIDEO: Při raziích na Olomoucku a Přerovsku celníci odhalili čtyřicítku nelegálně pracujících cizinců

Téměř čtyřicítku nelegálně pracujících cizinců odhalili v květnu na Olomoucku a Přerovsku celníci. Zaměřili se na předem vytipované stavby na Přerovsku a na velké potravinové sklady v Olomouci. Zaměstnavatelům hrozí pokuta až 10 milionů korun.

Celníci chytli u Skrbeně Bulhara, jak v dodávce převáží patnáct Syřanů. U soudu dostal za převaděčství pokutu

Pokutu několik desítek tisíc korun za převaděčství dostal u olomouckého soudu Bulhar, kterého minulý týden u Skrbeně na Olomoucku přistihli celníci, jak v dodávce převáží patnáct mladých Syřanů. Rozsudek padl ve zkráceném řízení během pouhých...

Olomoučtí celníci několik cílených kontrolních akcí provedli během měsíce května. "Kontrolovali zaměstnávání cizinců na předem vytipovaných stavbách na Přerovsku a rovněž ve velkých potravinových skladech v Olomouci. Při postupném prověřování pracujících osob bylo zjištěno, že 37 z nich vykonává práci bez platného povolení k zaměstnání. Nejčastěji se jednalo o osoby moldavské a ukrajinské národnosti," mluvčí Celní správy ČR David Kubenz.

K porušení zákona došlo i přes to, že vzhledem k probíhajícímu válečnému konfliktu platí v České republice zjednodušené zaměstnávání ukrajinských osob.

Zaměstnavatelům, kteří cizince nelegálně najali, hrozí pokuta až do výše 10 milionů korun. "Zásadní motivací pro páchání přestupků v této oblasti je zejména ekonomický faktor, kdy za nelegálně zaměstnané cizince zaměstnavatel nehradí zdravotní pojištění," podotkl mluvčí celníků.

Podle něho nejde o ojedinělé případy. Od začátku letošního roku olomoučtí celníci odhalili již 51 nelegálně zaměstnaných cizinců. V porovnání s loňským rokem je to velký nárust, protože za celý uplynulý rok celníci odhalili celkem 55 osob.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky kontrola, zaměstnání, cizinci, povolení, přestupek, okres Přerov, Olomoucký kraj, Olomouc, Česko, Celní správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Při raziích na Olomoucku a Přerovsku celníci odhalili čtyřicítku nelegálně pracujících cizinců  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.