Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Po zásahu bleskem shořel sklad zdravotní obuvi v Holici. Nikdo nebyl zraněn

Pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů dnes odpoledne likvidovalo požár skladu zdravotní obuvi s olomoucké čtvrti Holice, který začal hořet po zásahu bleskem. Škoda je kolem 1,5 milionu korun, zraněn nebyl nikdo.

S požárem prachu v olomoucké teplárně hasiči bojovali nepřetržitě dva dny. Několik se jich lehce zranilo

Nepřetržitě dva dny likvidovalo požár uhelného prachu v olomoucké teplárně několik jednotek hasičů. Při komplikovaném zásahu, kdy se prach opakovaně rozhořel v nepřístupných vyvýšených místech pásového dopravníku, se několik hasičů lehce zranilo.

"Zásah pěti hasičských jednotek si vyžádal požár nízké budovy v Olomouci, městská část Holice. Sklad zdravotní obuvi začal hořet po úderu blesku. Zasažena byla kompletně celá budova o velikosti asi osm krát dvacet metrů," uvedl mluvčí hasičů Josef Koláček

Hasiči museli nasadit tři C proudy, než se jim plameny podařilo zlikvidovat. Škoda je podle mluvčího kolem 1,5 milionu korun. Na místě zasahovala jednotka z Olomouce a dobrovolní hasiči z Černovíra, Holice, Chválkovice a Velká Bystřice.

V době, kdy nad Olomoucí přecházela bouřka, ve skladu už nikdo nebyl, požár se tak obešel bez zranění. Kvůli počasí zasahovali hasiči ještě v Javorníku na Jesenicku, kde čerpali vodu z jednoho sklepa. 

Meteorologové předpokládají, že během noci na sobotu se počasí již uklidní. "Během noci srážky jen ojediněle a přechodně i polojasno. K ránu ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 15 až 12 stupňů," uvedl v předpovědi pro Olomoucký kraj Petr Drobek z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, blesk, hasiči, sklad, Holice, Olomouc, Josef Koláček, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po zásahu bleskem shořel v Holici sklad zdravotní obuvi. Nikdo nebyl zraněn  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.