Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Olomouc zadala studii na malou hokejovou halu. Chceme minimalistické řešení, uvedli radní

Ať už v Olomouci vznikne soukromá multifunkční hokejová hala ve Velkomoravské, nebo město opraví dosluhující plecharénu, v každém případě vybuduje malou hokejovou halu. Radnice nyní zadala studii na její výstavbu a chce minimalistické řešení, nikoli velký nákladný projekt. Druhou ledovou plochu město nutně potřebuje.

Studii na svatbu malé zimní haly zadali olomoučtí radní. "Nová malá hala bude navržena tak, aby mohla být propojena s přestavěnou velkou halou, nebo fungovala samostatně a umožnila využít plochu dnešního areálu pro budoucí polyfunkční výstavbu," vysvětlil náměstek primátora Olomouce Tomáš Pejpek (ProOlomouc a Piráti).

Městské zastupitelstvo nedávno odložilo rozhodnutí o tom, zda se Olomouc zapojí do projektu developera Richarda Morávka, který chce ve Velkomoravské ulici stavět polyfunkční arénu za stovky milionů korun. Město by tak získalo moderní ledovou plochu, ale v dalších letech by muselo platilo desítky milionů ročně.   

Malá hala by naopak měla sloužit hlavně pro tréninky a zápasy hokejové mládeže, bruslení škol a veřejnosti, tréninky krasobruslařů a sledge hokejistů. Pokud by to výrazně neprodražilo výstavbu, vedle by mohla být také venkovní plocha pro in-line hokej a v zimě pro bruslení veřejnosti.

Přibližně po hodině a půl diskuzí se olomoučtí zastupitelé shodli na odložení rozhodnutí o dalším postupu při přípravě stavby multifunkční haly určené především pro hokej. Představitelé opozice i koalice upozornili na nedostatečném projednání...

"Malou halu s tréninkovou plochou potřebujeme v každém případě. Olomouc je dnes jediné extraligové město, které druhou ledovou plochou nedisponuje. Kvůli tomu také hokejový klub přišel o licenci na mládežnickou hokejovou akademii. Nová stavba nahradí současnou, již dlouhá léta nevyužívanou malou halu, která je určena k demolici. Ať už by se jednalo o variantu se zimním stadionen, nebo bez něho, zdůraznili jsme v zadání studie, že malá hala musí být soběstačná a na objektu zimního stadionu technicky i energeticky nezávislá a že od studie očekáváme představení minimalistického řešení, nikoli velký nákladný projekt,“ uvedl investiční náměstek primátora Olomouce Miloslav Tichý (ANO).

Město chce na stavbu získat dotace z Národní sportovní agentury, studie by měla být hotová na podzim a do Vánoc by ji mohly projednat odborné komise. Projekt, stavební povolení a veřejnou soutěž by radnice chtěla zvládnout do konce roku 2024, aby v následujícím roce mohla začít výstavba. Pořízení studie na malou zimní halu přijde na necelého půl milionu korun.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Olomouc

Štítky hala, mládež, hokej, studie, stavba, projekt, ledová plocha, ANO 2011, Národní sportovní agentura, Miloslav Tichý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc zadala studii na malou hokejovou halu. Chceme minimalistické řešení, uvedli radní  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.