Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Zemřel bývalý náměstek primátora Olomouce Pavel Horák. Veselý člověk, kamarád a bodrý Hanák

Po těžké nemoci ve věku nedožitých devětapadesáti let zemřel Pavel Horák, bývalý místopředseda KDU-ČSL, náměstek olomouckého primátora a náměstek hejtmana. Ve vzpomínkách zůstane nejen jako zkušený komunální politik, ale především jako veselý člověk, kamarád a bodrý Hanák.

"Pavel byl esencí bodrého Hanáka. Nebál se žádného úkolu a kolem sebe roznášel dobrou náladu. Málokdo ho zažil jinak než s úsměvem na rtech. Zdrcené rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast," uvedla například krajská organizace KDU-ČSL.

Pavel Horák zemřel po dlouhé nemoci v sobotu 17. června ve věku nedožitých 59 let. Pohřeb se koná 23. června v 11 hodin v katedrále sv. Václava v Olomouci. Rakev pak bude převezena do rodinného hrobu ve Velkém Týnci.

Pavel Horák spojil svůj život s politickým působením v KDU-ČSL, v roce 2009 byl zvolen místopředsedou strany. Byl městským i krajským zastupitelem a radním, působil také jako náměstek primátora a náměstek hejtmana. V letech 2004 až 2009 byl členem Rady České tiskové kanceláře.

Osm let byl Pavel Horák zastupitelem města Olomouce, a to v letech 1994 až 2002, z toho poslední čtyři roky jako náměstek primátora Martina Tesaříka (ČSSD). V letech 2004 až 2012 působil jako náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj, FB KDU-ČSL Olomoucký kraj

Štítky úmrtí, pohřeb, Pavel Horák, Olomouc, KDU-ČSL, náměstek krajského hejtmana, Martin Tesařík, Česká strana sociálně demokratická

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel bývalý náměstek primátora Olomouce Pavel Horák. Veselý člověk, kamarád a bodrý Hanák  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.