Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Na Šumpersku hořel rodinný dům blízko lesa. Hasiči vyslali jednotky pro druhý stupeň poplachu

, aktualizováno 3. července 2023, 9:43

Osm jednotek hasičů zasahovalo u rozsáhlého požáru chalupy a přilehlých hospodářských staveních nedaleko Štědrákovy Lhoty na Šumpersku. Hrozilo rozšíření požáru do lesa, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.

V Bezuchově hasiči likvidovali rozsáhlý požár střechy rodinného domu. Škoda bude kolem dvou milionů

V Bezuchově na Přerovsku dnes dopoledne sedm jednotek hasičů likvidovalo požár rodinného domu. Kompletně shořela střecha, část podkroví a garáž s autem. Škoda bude kolem dvou milionů korun, zraněn nebyl nikdo.

"Nedaleko Štědrákovy Lhoty nyní hoří rodinný dům s hospodářskými budovami. Jde o budovu na samotě na hranici lesa. Podle prvních informací z místa zásahu je požár bez zranění osob a zvířat. Na místo jsme vyslali jednotky ze II. stupně požárního poplachu," potvrdila ráno mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Na místě nyní zasahovalo osm jednotek hasičů, zasažena byla rozsáhlá část budovy, plameny šlehaly do výšky několika metrů. Práce komplikovala skutečnost, že jde o chalupu v hůře přístupném terénu a těsně vedle lesa. Uvnitř objektu byly rovněž tlakové láhve a agregát.

"V obci byla zřízena dvě čerpací stanoviště, vodu dopravujeme kyvadlově. Požár byl ohlášen v 7:40, nyní jsme jej dostali pod kontrolu. Na místě je i náš vyšetřovatel, který bude zjišťovat příčinu. Podle něho je předběžná škoda šest milionů korun," uvedla po deváté hodině dopoledne mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, chalupa, les, poplach, hasiči, Šumperk, Štědrákova Lhota

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumpersku hořel rodinný dům blízko lesa. Hasiči vyslali jednotky pro druhý stupeň poplachu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.