Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Voda na Poděbradech a na Plumlovské přehradě je v pořádku. Potvrdily to poslední rozbory

Voda na přírodním koupališti Poděbrady u Olomouce a na Plumlovské přehradě u Prostějova je vhodná ke koupání. Poslední rozbory hygieniků potvrdily, že kvalita je na stupni jedna. Další odběry se uskuteční koncem července a začátkem srpna.

Výstava Tomáše Vincence v Kamenném sále na Plumlovském zámku dýchá magickou atmosférou

Návštěvníci Plumlovského zámku na Prostějovsku mohou až do konce sezony ve zdejším Kamenném sále obdivovat obrazy výtvarníka Tomáše Vincence. Spojení unikátního prostoru a neobvyklých olejům známého prostějovského umělce vytváří ojedinělou...

Na Plumlově a na Poděbradech hygienici odebrali vzorky toto pondělí. "Na základě laboratorních rozborů provedených na všech odběrných místech, na Poděbradech v lokalitě Plané Loučky a U přístaviště a na Plumlově na pláži U Vrbiček, lze hodnotit jakost vody ke koupání jako vhodnou. Ukazatel je 1, modrý smajlík, což znamená, že je voda nezávadná a s nízkou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů," potvrdila dnes Krajská hygienická stanice.

Podle plánu proběhnou další odběry na Plumlově v pondělí 24. července a na Poděbradech v pondělí 7. srpna. Informace o kvalitě vodních ploch mohou zájemci zjistit také na webových stánkách Krajské hygienické stanice v sekci Koupací vody ve volné přírodě.

Na Poděbradech probíhají odběry méně často, protože zde voda bývá po celou sezonu zpravidla v pořádku. Větší problém má Plumlovská přehrada, kterou v určitých obdobích pravidelně sužují jedovaté sinice.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajský hygienická stanice Olomouckého kraje

Štítky voda, kvalita, rozbory, sinice, Poděbrady, Vodní nádrž Plumlov, Olomouc, Prostějov, Plumlov, Krajská hygienická stanice, Plané loučky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda na Poděbradech a na Plumlovské přehradě je v pořádku. Potvrdily to poslední rozbory  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.