Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Zbědovaný a hladový pes na pokraji vyčerpání se ploužil po Libině. Nyní našel domov v útulku v Mohelnici

Zbědovaný a hladový pes, na kterého byl žalostný pohled, se v poslední době ploužil po Libině na Šumpersku. Lidé mu občas dali nažrat, zvíře již bylo viditelně na pokraji vyčerpání. Křížence kokršpaněla se v těchto dnech ujal útulek v Mohelnici.

Zbědovaný, vysílený, hladový a unavený pes se po Libině pohyboval v poslední době. Patřil k jednomu ze zdejších stavení, jehož majitelé umřeli, a kříženec kokršpaněla se jménem Terry osiřel. Občas utekl dírou v plotě do vesnice.

"Pejsek měl majitele, byli to starší lidé, nejdříve umřel pán a v lednu letošního roku také paní. Domeček zdědila vnoučátka, ale o psa se nikdo nestaral. Pejsek si dělal, co chtěl, takže si vždycky našel na zahradě díru a utekl do vesnice, kde mu lidé dávali něco k jídlu," popsala Monika Sokelová z Útulku Mohelnice.

Postupně se však Terryho stav zhoršoval. V poslední době se jako přízrak ploužil po vesnici, měl špinavou a zválenou srst, hladové oči a smutný pohled. Evidentně byl na pokraji vyčerpání. Celý příběh se postupně dostal do povědomí veřejnosti a úřadů.  

HLEDÁME PÁNÍČKA: Hodní pejsci Artur, Oskar, Ferda a Amor čekají v útulku v Mohelnici

Ve spolupráci s útulky v Olomouckém kraji pravidelně hledáme zájemce o adopce zvířat, která přišla o své páníčky. Dnes jde o Artura, Oskara, Ferdu a Amora z Mohelnice na Šumpersku. Vesměs jsou to hodní pejsci, dva z nich se hodí i k malým dětem.

"Nyní jsme ho odchytli za pomoci zaměstnance obecního úřadu v Libině. Pes prý byl agresivní, ale není to pravda, akorát je bolavý. Dovezli jsme ho k nám do útulku a budeme doufat, že se z toho dostane. Pejska nyní přispí veterinářka, aby ho mohla vyšetřit, a uvidíme," potvrdila Sokelová.

Terry má podle ní asi jedenáct let a jde zřejmě o křížence kokršpaněla. "Když ho člověk viděl, tak musel pomoci, všechno šlo stranou," svěřila se.

Na sociálních sítích nyní mohelnický útulek sklízí desítky děkovných komentářů. "Ještě, že jsou takový lidé, jako jste vy. Ať se pejskovi daří a začne opět důvěřovat lidem," přál si například Michal Bludský.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Útulek Mohelnice

Štítky pes, hlad, vysílení, útulek, Libina, Mohelnice, okres Šumperk, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olga Fabiankova

Ukrutná bezcitnost - barák ano pes na ulici- už na to by měl být zákon...

Pondělí, 31. července 2023, 21:16Odpovědět

Renata Bieleszova

Chudák pejsek... "Vnoučátkům" se pejsek evidentně nehodil, ostatní dědictví ano... Tady selhala i obec, má zákonnou povinnost postarat se o zvíře bez domova, museli přece o něm vědět... Pokud ne, jakto, že nikdo z občanů jim pejska nenahlásil... Ještěže se pejskovi dostalo pomoci, snad ještě není pozdě.

Pátek, 21. července 2023, 23:42Odpovědět

Alena Novotna

To to ale trvalo, než se pejska někdo ujal.

Pátek, 21. července 2023, 16:02Odpovědět

Baron Kocharovski

lidé by se měli stydět! vidět zbědovaného psa a nedat mu napít a něco k jídlu?! v rodině máme již 4. psa. zásadně vždy z útulku. první dva se dožili 16ti let a druzí dva nám dosud dělají obrovskou radost. zlatý retrívr, rotvajleři a pitbull - všichni naprosto v pohodě; LEPŠÍ NEŽ LIDI!

Pátek, 21. července 2023, 12:26Odpovědět

Ivana Vaňková

Máte pravdu, čekat půl roku a myslet si,že se ho někdo ujme, tak to je hodně velká utopie

Pátek, 11. srpna 2023, 20:48Odpovědět

Zbědovaný a hladový pes na pokraji vyčerpání se ploužil po Libině. Nyní našel domov v útulku v Mohelnici  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.