Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Kraj chce podpořit výsadbu alejí podél cest. V dotačním programu je milion a půl korun, čas je do pátku

Olomoucký kraj podpoří výsadbu alejí u cest, které tvoří přirozené koridory v krajině, chrání silnice od deště, sněhu a větru, ale v posledních letech se z nejrůznějších důvodů kácí. V dotačním programu, který zahrnuje také péči o památné stromy a aleje a výsadbu zeleně v krajině, je 1,5 milionu korun.

FOTOGALERIE: Společenský dům v centru je již roky ostudou Prostějova. Radnice hledá dotace na opravy

Pouze nového protipožárního zabezpečení a rekonstrukce toalet se v brzké době dočká chátrající Společenský dům uprostřed Prostějova. Zanedbaný objekt a jeho ošklivé okolí jsou již dlouhé roky velkou ostudou Prostějova, radnice zatím s opravami a...

V programu na podporu aktivit v oblasti životního prostředí a zemědělství je výsadba stromů podél cest, zeleně v krajině a péče o památné stromy a aleje.

"Staré památné aleje kolem cest vyžadují péči, především v podobě prořezávání větví. Na některých místech je zase potřeba vysadit aleje nové. Jedná se o důležité aktivity, které zlepšují životní prostředí kolem nás, proto mají krajskou podporu," uvedl radní Olomouckého kraje pro životní prostředí, odpady a zemědělství Martin Šmída (Piráti).

Na jednu akci mohou žadatelé dostat maximálně sto padesát tisíc korun, minimálně pět tisíc korun. O dotace mohou žádat jak fyzické, tak právnické osoby.

Termín pro podání přihlášek vyprší již tento pátek. "Čas mají zájemci pouze do 4. srpna. Pokud tedy máte kolem sebe někoho, kdo by měl o příspěvek zájem, nebo jste to vy sami, nezapomeňte si o dotaci zažádat," vyzval radní Šmída.

Všechny důležité informace týkající se pravidel, způsobu podání žádosti či výše získané částky zájemci najdou na webových stránkách kraje

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky alej, výsadba, dotace, cesta, Olomoucký kraj, životní prostředí, Martin Šmída, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj chce podpořit výsadbu alejí podél cest. V dotačním programu je milion a půl korun, čas je do pátku  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.