Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

U Střeně hasiči z rozvodněné Moravy zachraňovali pět vodáků. Dítě, muž a tři ženy zůstali uprostřed řeky

Pět vodáků zachraňovali dnes po poledni u Střeně na Olomoucku hasiči z rozvodněné Moravy. Tři ženy, jeden muž a dítě narazili do vyvráceného stromu a doplavali na malý ostrůvek. Odtud je promrzlé dostala jednotka z Uničova pomocí motorového člunu.

K rozsáhlému požáru hospodářského stavení v obci Jedlí nedaleko Zábřehu vyjíždělo v úterý sedm jednotek hasičů. Plameny zasáhly celý objekt o ploše zhruba dvě stě metrů čtverečných, hasiči z prostoru vyváděli koně i krávy. Dvě telata se zachránit...

"Pět vodáků ve dvou lodích při splouvání řeky vrazilo do vyvráceného stromu a z lodí vypadli, svépomocí se dostali na malý ostrůvek, odkud je promrzlé dostala až jednotka s motorovým člunem. Hasiči postupně tři ženy, jednoho muže a dítě z ostrůvku uprostřed silně rozvodněné řeky převezli do bezpečí. Sami se při záchraně potýkali s velmi silným proudem a podle velitele měli vodáci velké štěstí, že se po pádu do řeky dostali na břeh," popsala dramatickou situaci na řece mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Dobrovolná jednotka hasičů z Uničova pak celou skupinu převezla do kempu, ze kterého vyplouvali. Společně s kolegy z policie tam poté upozorňovali další vodáky na nebezpečí na rozvodněné řece, která je nyní plná vyvrácených vzrostlých stromů. 

"Zraněn nebyl nikdo, vodáci byli pouze podchlazení. Upozorňujeme na nebezpečí při splouvání řeky s vyššími průtoky, silné proudy jsou nebezpečné," varovala mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky řeka, záchrana, hasiči, vodáci, člun, kmen, Střeň, Morava, ostrůvek, Uničov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Střeně hasiči z rozvodněné Moravy zachraňovali pět vodáků. Dítě, muž a tři ženy zůstali uprostřed řeky  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.