Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Inspektoři odebrali tři psy ze zahrady v Němčicích nad Hanou. Zvířata žila v odpadcích a na řetězech

Inspektoři Státní veterinární správy odebrali chovateli z Němčic nad Hanou na Prostějovsku tři psy, kteří trpěli na zahradě jeho rodinného domu. Zvířata žila v odpadcích uvázaná na krátkém řetězu bez vody a bez potravy. Psi skončili v útulku, chovateli hrozí trestní stíhání.

Zbědovaný a hladový pes na pokraji vyčerpání se ploužil po Libině. Nyní našel domov v útulku v Mohelnici

Zbědovaný a hladový pes, na kterého byl žalostný pohled, se v poslední době ploužil po Libině na Šumpersku. Lidé mu občas dali nažrat, zvíře již bylo viditelně na pokraji vyčerpání. Křížence kokršpaněla se v těchto dnech ujal útulek v Mohelnici.

"Zahrada byla celá zarostlá stromy a náletovými křovinami, plná vyřazených elektrospotřebičů, plastových beden, různých předmětů a plných igelitových pytlů. Průchod ke psům byl možný jen úzkou zarostlou uličkou. Všichni psi byli uvázání na krátkém úvazu z řetězů a provazu k pevným předmětům, jako jsou strom a lavice, bez možného minimálního pohybu. V dosahu psů nebylo žádné napájení ani krmení. Psi vykazovali stresové chování, neustále se pokoušeli uvolnit z úvazu. Neměli prostor na lehnutí k odpočinku, možnost se schovat při nepříznivém počasí, ani se volně venčit," popsal otřesný případ mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

Inspektoři provedli kontrolu ve spolupráci s policií a zástupci města ve čtvrtek, kdy Krajská veterinární správa dostala podnět od náhodné návštěvnice Němčic nad Hanou.

"Chovatel se v době kontroly v domě nenacházel a podle informací policie se dalo očekávat, že bude pryč několik dní. Všechna zvířata byla následně odchytovou službou předána do péče útulku v Čechách pod Kosířem," dodal mluvčí.

Veterina nyní na případu spolupracuje s městem a policií, chovateli hrozí trestní stíhání pro týrání zvířat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní veterinární správa

Štítky pes, týrání, Němčice nad Hanou, zahrada, odpad, Státní veterinární správa České republiky, policie, okres Prostějov, Krajská veterinární správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři odebrali tři psy ze zahrady v Němčicích nad Hanou. Zvířata žila v odpadcích a na řetězech  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.